Белият дом излезе с официална позиция в отговор на полемиката

...
Белият дом излезе с официална позиция в отговор на полемиката
Коментари Харесай

Белият дом: Мъск разпространява отвратителна антисемитска лъжа

Белият дом излезе с публична позиция в отговор на полемиката към обява на Илън Мъск в неговата лична онлайн платформа X от по-рано тази седмица, с която притежателят на някогашния " Туитър ", " Тесла " и " Старлинк " недвусмислено се съгласи с изказванието, че евреите насаждат ненавист против белите хора.

" Неприемливо е да се повтаря отвратителната неистина зад най-фаталния акт на антисемитизъм в американската история когато и да било, камо ли един месец след най-смъртоносния ден за еврейския народ след Холокоста ", сподели представителят на Белия дом Андрю Бейтс по адрес на Мъск и неговата обява от 15 ноември.

Представители на Мъск или X не са били открити незабавно за коментар по отношение на изказването на Белия дом. 

Спадът на рекламодателите е един от проблемите, с които X се сблъсква, откогато Мъск купи платформата през октомври 2022 година и доста ограничи модерирането на наличието. Това докара до внезапно повишаване на речта на омразата в някогашния " Туитър ", откриха посредством разбор на образци за изявления, докладвани за език на ненавист, разнообразни организации за цивилен права.

През септември Мъск се срещна с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, който го прикани да възстановява контрола върху антисемитизма в платформата за обществени медии X.

" Аз съм срещу нападането на всяка група ", сподели Мъск на Нетаняху, добавяйки, че поддържа всяко нещо, което движи напред цивилизацията и ѝ разрешава да разбере природата на Вселената. " Не можем да създадем това, в случай че сме изправени пред доста вътрешни битки, ненавист... Очевидно съм срещу антисемитизма, срещу всичко, което предизвиква ненавист и спорове. "

Според организацията Антиклеветническа лига след експлоадирането на войната сред Израел и палестинската ислямистка формация " Хамас ", почнала с офанзивата на " Хамас " предишния месец, антисемитските произшествия в Съединените щати са се нараснали с близо 400% по отношение на предходния интервал.

По-рано тази година Мъск заплаши със съд Антиклеветническата лига (ADL). Той упрекна организацията, че носи виновност за спада в приходите от реклама на X поради изказванията си за увеличено разпространяване на тирада на омразата в неговата платформа.

" ADL незаслужено нападна болшинството от Запада, макар че болшинството от Запада поддържа еврейския народ и Израел. Това е по този начин, тъй като те не могат, съгласно личните си правила, да подлагат на критика малцинствените групи, които са тяхната съществена опасност ", написа Мъск в коментар под тематиката против ADL в X.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР