Белият Дом е информирал настоящия представител на Федералния резерв Джером

...
Белият Дом е информирал настоящия представител на Федералния резерв Джером
Коментари Харесай

Белият Дом е информирал Джером Пауъл, че той ще бъде номиниран за следващ президент на Федералния резерв



Белият Дом е уведомил сегашния представител на Федералния запас Джером Пауъл , че президентът Доналд Тръмп има желание да го номинира за идващ шеф на Централната банка на Съединени американски щати, заяви " Уолстрийт Джърнъл ", цитирайки лица, осведомени с въпроса. Във вторник Тръмп е разговарял по телефона с Пауъл, уточни други източник, който обаче не знае какво тъкмо са дискутирали двамата.

От Белия Дом обявиха, че по-късно в четвъртък американският президент ще направи публично изказване още веднъж неговата номинация за шефското място на Федералния запас. Ако номинацията бъде доказана от Сената, Джером Пауъл ще наследи досегашния президент на Фед Джанет Йелън, чийто четиригодишен мандат изтича при започване на февруари 2018-а година.

Междувременно Федералният запас остави без смяна досегашната съществена лихвена ставка в диапазона сред 1,00% и 1,25%, само че след края на съвещанието в сряда уточни, че икономическата интензивност в Съединени американски щати нараства със " солидно движение " макар отрицателния резултат на ураганите, засегнали в края на август и през септември значими щати като Тексас и Флорида. Пазарът на труда също продължава да се ускорява, до момента в който разноските на семействата се уголемяват с " умерено движение ", а растежът на дълготрайните бизнес вложения се е ускорил през последните тримесечия.

Това беше изтълкувано от финансовите пазари като следващ знак, че Фед остава на пътя на още едно повишение на федералната фондова рента до края на годината (на последното за 2017-а година съвещание през декември). Централната банка означи, че цените на бензина са нарастнали вследствие на ураганите " Харви " и " Ирма ", повишавайки общата инфлация в страната през септември, само че все пак тя към момента остава релативно ниска.

След вчерашното съвещание на Фед, фючърсите на федералната фонова рента, търгувани на паричните пазари, не престават да правят оценка доста високо (с цели 92,3%) вероятността за повдигане на лихвената ставка с четвърт % до диапазона сред 1,25% и 1,50% на последното за годината съвещание през декември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР