Бели мазни топчета се появиха на плаж Иракли. Тези бели

...
Бели мазни топчета се появиха на плаж Иракли. Тези бели
Коментари Харесай

Мазни топчета на плажа в Иракли

Бели мазни топчета се появиха на плаж Иракли. Тези бели гранули са изхвърлени на райско място, разяснява Йордан, който е изпратил за рубриката „ Моята вест “ на Нова телевизия видеоклип за замърсяването. 

„ Плажът на юг от Обзор е цялостен с тези частици. В началото помислихме, че е стиропор, само че се оказаха топчета с мазна консистенция “, коментира Александра Златарева, която също е снимала белите отпадъци в Иракли.

Експерти от Басейнова дирекция, от Регионална инспекция за опазване на околната среда и представители на Морска администрация са направили инспекция по сигнал за мазни буци на плаж Иракли. Не е открит брегови източник на замърсяване. Констатирано е съществуването на полуразтопени мазни топчета със характерен аромат и с величина до 3 см, заяви водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев. Според информация на Морска администрация замърсяването евентуално е от палмово масло, изхвърлено в морето при миенето на кораби. Най-вероятно става въпрос за директно преминаващ транспортен съд, защото в българските пристанища не се разтоварва сходен товар. 

Палмовото масло не е отровно и се употребява в хранителната индустрия. Затова летовниците могат да бъдат спокойни. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР