Белград вече има музей на илюзиите с над 70 експоната,

...
Белград вече има музей на илюзиите с над 70 експоната,
Коментари Харесай

Музей на илюзиите бе открит в Белград

Белград към този момент има музей на илюзиите с над 70 експоната, който могат да разклатят доверието на посетителите в личните им сетива и е предопределен за всички генерации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Концепцията на музея е интерактивна, а задачата е посетителят самичък да изследва необикновените зали, където престава да бъде наблюдаващ и става участник и основател на илюзии.

За децата най-интересен е тунелът с въртящи се стени, в който родителите рядко се осмеляват да влязат, тъй като вътре се губи равновесие.

Тийнейджърите избират стаята с огледалата, която е идеална за селфи със своите необикновени форми и отблясъци.

Най-възрастните пък обичат да вземат решение главоблъсканици.

Ново в белградския музей на илюзиите е стол, който демонстрира доколко усещането ни за величина зависи от предметите, които ни заобикалят - седналият на стола ни наподобява доста по-дребен спрямо другите хора в помещението.

Мнозина ще си спомнят детството, гледайки калейдоскопа, в който вместо шарени хартийки и мъниста се виждат самите гости. Има и „ крива “ стая, в която посетителят може да играе карти самичък със себе си с помощта на заблуда, основана от огледала. Децата с наслада се стопират пред огледало, в което наподобяват по-високи от родителите си.

Това е шестият музей от този тип в света след Загреб, Задар, Любляна и Виена, отбелязва Танюг. Планира се такива музеи да бъдат открити и в Куала Лумпур, Ню Йорк, Берлин и Атина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР