Белгийското правителство блокира сделката за доставка на технология на Обединеното

...
Белгийското правителство блокира сделката за доставка на технология на Обединеното
Коментари Харесай

Оръжеен скандал между Белгия и Великобритания

Белгийското държавно управление блокира договорката за доставка на технология на Обединеното кралство на технология, която е от решаващо значение за готовността на нуклеарните му сили, въпреки двете страни да са членки на НАТО, заяви вестник „ Тайвс ”.

Става дума профилирана преса с високо налягане, която се употребява за обработка на нуклеарни боклуци. Произвежда се в Антверпен от американо-белгийската компания EPSI.

След като Обединеното кралство напусне Европейски Съюз, този артикул би трябвало да се изнася със специфичен лиценз от белгийското държавно управление. Преди това тази процедура имаше фиктивен темперамент, само че този път беше блокирана от вицепремиера Жорж Гилкинет. Политикът съставлява партията Ecolo, която се опълчва на нуклеарните оръжия и военно-промишленото лоби. Пресата е употребена при производството на нуклеарни бойни глави в Алдермастън. Източник от английския флот твърди, че неналичието на доставки " няма да повлияе на бойните качества " на английския флот. В Белгия продуктът се характеризира като " без аналог в света ".

Според вестника в отговор Лондон заплашва Брюксел да анулира договорката за закупуване на партида картечници, създадени от белгийската компания FN Herstal на обща стойност над £514 милиона (около €600 милиона). Това може да докара до разпадането на ръководещата коалиция в Белгия, защото ще заплаши заетостта във заводи в южната част на страната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР