Белгийският селекционер на новия-стар световен шампион Полша Витал Хейнен заяви

...
Белгийският селекционер на новия-стар световен шампион Полша Витал Хейнен заяви
Коментари Харесай

Хейнен: Нищо не се е променила за мен! Целта ми е медал от Токио 2020

Белгийският селекционер на новия-стар международен първенец Полша Витал Хейнен съобщи непретенциозно, че нищо не се е трансформирало за него, макар че изведе “Дружина полска” до купата на Мондиал 2018.

Полските волейболисти не крият, че отбраната на шампионската купа от 2014 нямаше да бъде допустима без личността на Витал Хейнен. Белгийката обаче не има намерение да почива на лаврите си и се стреми към орден на Олимпийските игри.

“Нищо не се трансформира за мен”, сподели непретенциозно Хейнен след огромния триумф в Торино, където Полша победи Бразилия с 3:0 във финалната среща.

Привличането на белгиеца Витал Хейнен за селекционер на Полша се оказа ужасно попадение. Преди началото на Мондиал 2018 доста малко бяха волейболните експерти, които предричаха триумф и класиране в Топ 6 на Полша. В последна сметка Полша отбрани международната си купа от 2014 година и то по безапелационен метод.

 Полша е новият-стар международен първенец!
49-годишният белгийски експерт, който преди 4 години изведе Германия до бронзовите медали, акцентира, че след триумфа в Торино няма желание да почива на лаврите си.
“Нищо не се трансформира за мен. Медалът на Олимпийските игри е моята цел. Този триумф в шампионата демонстрира единствено какъв е нашият капацитет. Следващата година ще бъде още по-трудна, тъй като всички ще ни гледат като международни шампиони”, съобщи Хейнен в изявление за Polsat Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР