Белгийският крайнодесен политик Дрис ван Лангенхофе бе осъден на една

...
Белгийският крайнодесен политик Дрис ван Лангенхофе бе осъден на една
Коментари Харесай

Белгийски крайнодесен политик влиза в затвора

Белгийският крайнодесен политик Дрис ван Лангенхофе бе наказан на една година затвор на първа инстанция, оповестиха през днешния ден локални медии. Отбелязва се, че той е изразил желание да апелира присъдата.

Лангенхофе е приет за отговорен в нарушение на законодателството против деянията на расизъм. Съдът е постановил също 10 месеца отнемане от независимост условно по обвиняване за нелегално владеене на оръжие, както и отнемане от цивилен права за период от 10 години и санкция.

Лангенхофе бе съден поради следствие, почнало през 2018 година и обвързвано с расистки и антисемитски изявления в групи в обществените мрежи, в които вземат участие хора с крайнодесни възгледи. Освен него, присъди по това дело получават още шестима съучастници, само че наказванията им са условни.

Съдът отбелязва, че Лангенхофе е подстрекалавл и насърчавал прояви на ненавист и неуважение на главните човешки права, и е съдействал за основаване на враждебна социална среда. С дейностите си той е подкрепял физическото и психическото принуждение, се добавя в постановлението.

Миналата година Лангенхофе напусна Белгийския федерален парламент, където бе народен представител от групата на крайнодясната партия " Вламс беланг ". Той е обвързван с политиката от студентските си години и е основател на младежко крайнодясно политическо придвижване, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР