Белгийски медии представят днес няколко възможни версии за взривяването на

...
Белгийски медии представят днес няколко възможни версии за взривяването на
Коментари Харесай

Белгийски медии за версиите около взрива на Кримския мост

Белгийски медии показват през днешния ден няколко вероятни версии за взривяването на Керченския (Кримския) мост, събрани от изданието " Хет ласте нюс ". Заедно с познатата версия на съветската страна се преглеждат също опциите мостът да е бил изумен с ракета или с мореходен дрон.

Показана е фотография от мига на гърмежа, направена в профил по отношение на източника на детонацията, на която наподобява, че кораб минава под моста в точката на удара по едно и също време с възпламеняването. Това води до извод, че може фотографията да демонстрира управляем от разстояние кораб. Допуска се, че може би става дума за скрито украинско оръжие. Уточнява се, че съветските управляващи в Севастопол в края на септември са разкрили сходен уред и са декларирали, че той би могъл да бъде употребен за взривяване от разстояние.

Цитиран е Роб Лий от факултета по защита на Кралския лицей в Лондон, съгласно който мостът е бил изумен от горната страна, без това да значи, че се е взривил камионът, чието придвижване проверява съветската страна, осведоми Българска телеграфна агенция.

Чък Фарър, някогашен командващ на специфичните военноморски сили на Съединени американски щати " Тюлените ", застъпва визията, че мостът е ударен с ракета. Според него фрагменти с един от падналите панели на моста демонстрират посоката на удара и съгласно него това е Херсон. Фарър прави извода, че ударът е бил нанесен от украинските военни благодарение на ракети " земя-земя " ATACMS с обхват 300 километра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР