Белгийската митница в Ипр унищожи 2352 кенчета американска бира с

...
Белгийската митница в Ипр унищожи 2352 кенчета американска бира с
Коментари Харесай

В Белгия унищожиха хиляди кенчета бира заради думата шампанско

Белгийската митница в Ипр унищожи 2352 кенчета американска бира с надпис „ Шампанското на бирите “, оповестява в блога си журналистът Апостол Апостолов. Според митническите управляващи думата " шампанско " е нелегално упомената и е предпазена.

Митницата се е намесила по искане на професионалната асоциация Comité Champagne, която пази името на марката, заяви „ Белга “, представена от фламандската телевизия VRT.

Стоката е иззета през февруари на пристанището в Антверпен. Получателят на стоките в Германия е осведомен и не е оспорил това решение.

Изземването е осъществено въз основа на европейски правилник, съгласно който стоките, които нарушават географско напътствие в държавата-членка, в която се намират, се третират като фалшифицирани.

„ Стоките, внасяни в Европейския съюз, нямат право да употребяват предпазеното название " шампанско ", в случай че не идват от този район “, напомни представителят на митниците Кристиан Вандерваерен.

Унищожаването на бирите е осъществено по виновен за околната среда метод и „ удостоверява смисъла, което Европейският съюз придава на обозначенията за генезис и възнаграждава решимостта на производителите на шампанско да защитят своето название “, уточни ръководителят на комитета Шарл Гомере, представен от Еuractiv.com.

Комитетът по шампанското се занимава с към 1000 случая на хипотетична корист със предпазеното название в 80 страни всяка година, споделиха неговите юристи пред Агенция Франс Прес през 2021 година

Един необичаен случай на ответен удар пристигна през юни същата година, когато Москва постанови, че единствено създаденото в Русия шампанско може да се назовава „ шампанско “, а френският артикул би трябвало да бъде етикетиран като „ пенливо вино “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР