Белгийската кралска футболна федерация нареди мачовете от първенството през този

...
Белгийската кралска футболна федерация нареди мачовете от първенството през този
Коментари Харесай

Мачовете от първенството в Белгия без публика, отложиха финала за Купата

Белгийската кралска футболна федерация подреди мачовете от шампионата през този уикенд да се играят без аудитория, а също по този начин отсрочи и финала за Купата на страната за да спре разпространяването на ковид в страната.

Заповедта, с която пък се стопират шампионатите на всички детски, младежки и аматьорски мачове, е със период до края на месец март.

Тази седмица ще се играят срещите от последния кръг в постоянния сезон в Джупилер-лигата и те ще се проведат пред пустите трибуни на стадионите. Също по този начин няма да има фенове и в плейофите за влизане и за оставане във втора дивизия, както и в професионалната женска Суперлига.

Финалът за Купата на Белгия, който трябваше да се състои на 22 март сред тимовете на ФК Брюж и Антверпен, също е отсрочен.

Седмица по-късно белгийският народен тим трябваше да пътува за Катар, където беше плануван супертурнир с присъединяване на Хърватия, Португалия и Швейцария. Това съревнование обаче също се анулира и Червените дяволи няма да пътуват.

Белгийската футболна федерация и Лигата по-късно през седмицата ще се съберат, с цел да вземат решения по какъв начин ще се действа по-нататък с шампионата, с цел да бъдат защитени оптимално играчи и фенове.

Преди няколко дни държавното управление на Белгия забрани провеждането на спортни надпревари на закрито, които имат повече от 1000 души посещаемост, само че тези навън за момента са без рестрикции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР