Белгийската федерална полиция заяви в сряда, че остава бдителна, след

...
Белгийската федерална полиция заяви в сряда, че остава бдителна, след
Коментари Харесай

Заплаха за терористична атака в метрото вдигна на крак полицията в Брюксел

Белгийската федерална полиция съобщи в сряда, че остава " бдителна ", откакто получи имейл във вторник, заплашващ с терористична офанзива, ориентирана към метрополитена на Брюксел , написа европейската редакция на " Политико ".

" В момента оставаме доста бдителни, както е належащо ", сподели представител на белгийската федерална полиция, отговаряща за сигурността на метростанциите.

Полицията извърши инспекция в метрото през нощта, само че " не откри нищо съмнително " , добави представителят.

Според представител на гражданския прокурор на Брюксел, който е поел следствието, рискът от " същинска офанзива " се смята за " малко евентуален ".

Говорител на Белгийския народен спешен център, претрупан с организирането на реакцията по сигурността при положение на терористична офанзива, сподели, че опасността се прави оценка, само че удостовери, че офанзива е малко евентуална.

Заплахата беше призната от американското посолство в Брюксел, което издаде предизвестие към жителите на Съединени американски щати, препоръчвайки им " да бъдат деликатни, когато пътуват в и към Брюксел ".

Брюксел още помни огромната терористична офанзива на интернационалното летище на града и на метростанция " Мелбеек " през март 2016 година, при която починаха 32 души.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР