Белгийката Женевиев Лермит беше евтаназирана във вторник шестнадесет години след

...
Белгийката Женевиев Лермит беше евтаназирана във вторник шестнадесет години след
Коментари Харесай

Евтаназираха майка, убила с нож петте си деца

Белгийката Женевиев Лермит беше евтаназирана във вторник шестнадесет години откакто умъртви петте си деца с нож в Нивел. Осъдена на пожизнен затвор, тя беше освободена условно през 2019 година, заяви " Лавнир ".

Доктор Мишел Шар, който е бил непосредствен до фамилията й съобщи пред изданието:. „ Изненадан съм и в потрес. Изненадан от момента, от времето, минало преди този момент решение за евтаназия. (...) Мога да схвана естеството на нейното искане. Тази жена би трябвало да е била в извънредно психическо страдалчество “.

Доктор Шаар изясни, че ще резервира спорен спомен за Женевиев Лермит: „ От една страна изглеждаше, че има благополучен фамилен живот след раждането на децата си. От друга страна, тя  беше депресирана жена, която обаче не се предаваше. Бях я посъветвал да отиде да я види психиатър ".

„ Разбирам акта й на евтаназия. Но цялостен живот ще тая завист за това, което направи на децата си “, приключи той.

„ Животът към този момент не беше вероятен за нея “

Андре, чичото на Женевиев по майчина линия, живеещ в региона на Ла Лувиер, бе посетител в  тв предаване. Той твърди, че настояването за евтаназия е било стимулирано от психически стрес: " Животът към този момент не беше вероятен за нея. Тя излежа присъдата си 1000 пъти в главата си, хората би трябвало да схванат. Това не е коледен подарък. Евтаназия може да бъде дадена както поради физическо, по този начин и поради психическо страдалчество ".

Мъжът разкри, че се е опитал да не обръща изключително внимание на ужасяващото действие, осъществено от племенницата му. „ Налагаше се, от човещина. Приех я в дома си, тя идваше да прекарва уикендите. Обикаляше из къщата, ходеше на разходка, вечеряхме дружно. Опитах се тя да има допустимо най-спокоен живот. И за мен не беше елементарно. Да я посрещам в дома си не беше комплицирано, тя е моето семейство, тя е моя племенница. И 1000 пъти изкупи своя грях ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР