Белгия ще настоява за европейска забрана за влизане на екстремистки

...
Белгия ще настоява за европейска забрана за влизане на екстремистки
Коментари Харесай

Белгия иска забрана за влизане в ЕС на екстремистки израелски заселници от Западния бряг

Белгия ще упорства за европейска възбрана за влизане на екстремистки израелски заселници, съобщи външният министър на страната. Ден по-рано министър-председателят Александер де Кро разгласи, че на екстремистки заселници от Западния бряг ще бъде неразрешено да влизат в Белгия, съобщи белгийската новинарска организация Белга. 

Искането за ограничавания за влизане ще бъде отправено на Съвета на европейските външни министри в понеделник и на европейската среща на върха идната седмица, съобщи външният министър Хаджа Лабиб.

По-рано тази седмица държавното управление на Съединени американски щати разгласи, че ще наложи визови ограничавания на израелските заселници, които вземат участие в подкопаването на мира, сигурността или стабилността в окупирания Западен бряг.

По време на тирада в университета в Гент през вчерашния ден, Де Кро разгласи, че Белгия ще вкара сходна възбрана.   " На екстремистките заселници на Западния бряг ще бъде неразрешено да влизат в Белгия ", сподели той. " Ще работим със Съединените щати по тези санкционни ограничения и ще настояваме Европейският съюз да последва образеца им ", сподели той на интернационална конференция, отдадена на 75-годишнината от приемането на Всеобщата декларация за правата на индивида.

Насилието сред заселници и палестинци на Западния бряг внезапно набъбна след нападението против Израел на 7 октомври, осъществено от палестинската екстремистка организация " Хамас ".

Тъй като хората могат да се движат свободно в границите на Европейски Съюз, националната възбрана за влизане би била значително неефективна, в случай че други страни членки не последват образеца. Ето за какво Лабиб ще повдигне въпроса пред европейските си сътрудници, съобщи самата тя в известие за медиите.

" Министър Лабиб поддържа европейските полемики... за реализиране на възбрана за влизане в Белгия и в Съюза допустимо най-скоро ", се споделя в известието за медиите.

Европейски Съюз няма единна позиция във връзка с спора сред Израел и Палестина. Белгия по едно и също време осъди Хамас за терористичното нахлуване в Израел на 7 октомври и счита Израел за виновен за многочислените жертви измежду цивилното население в линията Газа.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР