Белгия отменя изискването за представяне на отрицателен , както и

...
Белгия отменя изискването за представяне на отрицателен , както и
Коментари Харесай

Отпада изискването за карантина и PCR тест при влизане на българи в Белгия

Белгия анулира условието за показване на негативен, както и наложителната 7-дневна карантина за идващите от България. Това оповестиха от Външно министерство.
Страната ни от 31 май 2021 година е избрана за " оранжева зона ", съгласно класификацията на локалните управляващи за разпространяване на ковид. По информация на посолството ни в Брюксел за българските жители остава наложителната предварителната онлайн регистрация посредством Формуляр за локализация на пасажерите (Passenger Locator Form). Всички пътуващи за Белгия със аероплан, транспортен съд, рейс или трен са задължени да го попълнят и изпратят по електронен път в границите на 48 часа преди пътуването, само че не по-рано от 48 ч. преди идването си в Белгия.
 От 9 юни: Белгия разхлабва ограниченията против ковид От 9 юни: Белгия разхлабва ограниченията против ковид
Белгия стартира от 9 юни поетапно намаляване на строгата карантина. Тогава в страната ще отворят питейните заведения, заведенията за хранене и кината. Решени...
За пътуващите със лично транспортно средство, попълването на формуляра е наложително единствено след престояване в чужбина над 48 ч. или в случай че престоят им в Белгия надвишава 48 часа. Формулярът може да бъде открит на адрес: https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passengerlocator-form.
При вярно запълнен формуляр се получава SMS с QR код за удостоверение, който следва да се показа при чекиране и качване на борда, както и при влизане в страната. При неспособност пътуващият да попълни електронен формуляр, може да се употребява хартиена версия, която е належащо да се попълни и подпише преди идването в Белгия.
Гражданите, които подлежат на тестване и карантина на база информацията във Формуляра за локализация на пасажерите, ще бъдат уведомявани за това непосредствено от белгийските здравни управляващи. Някои самолетни компании може да продължат да изискват негативен тест преди чекиране, за което пътуващите следва да се осведомят от превозвача.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с Консулската ни работа към посолството ни в Брюксел на тел.: +32 2 375 86 50 и дежурен в извънработно време: + 32 473 981 042. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адрес [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР