Белгия е разтърсена от нов политически скандал само четири дни

...
Белгия е разтърсена от нов политически скандал само четири дни
Коментари Харесай

Политически скандал в Белгия преди европейските избори

Белгия е разтърсена от нов политически скандал единствено четири дни преди изборите за федерални и европейски депутати и за локална власт, оповестяват локални медии. Обвинения в дискриминация са отправени към ръководителя на най-голямата партия в страната Нов фламандски алианс и кмет на Антверпен Барт де Вевер.

Причината е скришен звукозапис, в който полицията в Антверпен е получила разпореждане да задържа с преимущество чужденци, подлежащи на бързо наложително прогонване. В записа, изработен през 2016 година, по време на работно заседание Барт де Вевер приказва за „ походи " за задържане до напълването на пандизите. В качеството си на кмет той управлява и локалната полиция.

„ Най-добре е да се задържат хора от националности, желани от „ Еър Франкен ", споделя Де Вевер и добавя, че в случай че самолетът може да се изпълни, би било полуда това да не се направи. Думите му са намек за полетите, проведени от тогавашния държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен, с които наложително чужденци са връщани в страните, от които произлизат.

Де Вевер удостоверява наличието на записа, определян от мнозина като доказателство за дискриминационни дейности и декларира, че се гордее с постигнатия връх на прогонени 6250 задгранични нарушители. Главният политически противник на НФА - ръководителят на партията на социалистите франкофони Елио ди Рупо - разяснява, че поради думите си Де Вевер следва да бъде измамен под наказателна отговорност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР