Белгиецът Ремко Евенепул се върна на върха в генералното класиране

...
Белгиецът Ремко Евенепул се върна на върха в генералното класиране
Коментари Харесай

Ремко Евенепул отново поведе в Джирото, след като спечели и втория часовник

Белгиецът Ремко Евенепул се върна на върха в генералното класиране в Обиколката на Италия.

Световният първенец от отбора на Соудал Куик-Степ завоюва деветия стадий, който бе самостоятелен часовник с дължина от 35 километра от Савиняно сул Рубиконе до Чезена.

За Евенепул това е втора победа в стартовете по часовник в Джирото, като той победи и в първия стадий, след който за пръв път облече " розовата фланелка " на водач в генералното класиране.

За разлика от първия ден на надпреварата, в който Евенепул завоюва с голяма разлика, през днешния ден той победи с минимална такава. Белгиецът измина дистанцията за 41 минути и 24 секунди и изпревари единствено с една секунда британеца Герайнт Томас (Инеос), който се подреди втори. Трети на още една секунда се подреди другият английски ас на Инеос - Тао Харт, а четвърти на четири секунди зад Евенепул остана швейцарецът Щефан Кюнг от Групама-ФДЖ.

Големият съперник на Ремко Евенепул Примож Роглич (Йъмбо-Висма) още веднъж не впечатли с представянето си и изгуби времето, което съумя да му завоюва в осмия стадий в събота. Словенецът остана на 17 секунди от спечелилия, което му отреди шесто място.

В обновеното генерално класиране Ремко Евенепул има преднина от 45 секунди пред Герайнт Томас и 47 пред Примож Роглич. Тао Харт е четвърти на три секунди зад Роглич, а петият Жоао Алмейда (Португалия/ОАЕ) е на 1:07 минути от " розовата фланелка ".

В понеделник е първият почивен ден за колоездачите в Джирото, а във вторник надпреварата се възобновява с стадий от 196 километра от Скандиано до Виареджо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР