Беларуският президент каза вчера в интервю за Франс прес, че

...
Беларуският президент каза вчера в интервю за Франс прес, че
Коментари Харесай

Лукашенско разкри: Украинци продадоха Сезар на Русия

Беларуският президент сподели през вчерашния ден в изявление за Франс прес, че Русия е съумяла да се снабди с две самоходни гаубици " Сезар ", доставени от Франция на Украйна, и увери, че те са били продадени на Москва, осведоми Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6428
" Знаете ли, че две системи " Сезар " бяха продадени от украинските управляващи на Русия? В Русия те към този момент са разглобени в цех за танкове и там учат по какъв начин могат да ги употребяват. Това е реалност ", сподели Лукашенко в изявлението.

" Да, нашата политическа система е по-твърда и не изключвам думата властническа, само че това не е тирания ", означи пред Агенция Франс Прес беларуският президент.

" Казвате, че има стотици хора в пандиза. Но, в случай че приказваме за тази по този начин наречена съпротива, която споменахте, тя няма нищо общо с същинска съпротива. Става дума за хора, които се афишират против страната, против личния си народ ", сподели Лукашенко.

" Бихте желали да сломите Беларус, с цел да изградите пояс от Черно до Балтийско море и да стигнете до портите на Москва ", сподели президентът.

Той изрази мнение, че войната в Украйна би трябвало да спре, с цел да се избегне " пропастта " на " нуклеарния " спор.

" Хайде, дано спрем. Не би трябвало да отиваме по-далече. По-нататък ни чака бездна. По-нататък ни чака нуклеарна война. Не би трябвало да стигаме до такава степен ", увери Лукашенко.

Той съобщи, че съветските войски се намират в Беларус с негово единодушие. " Нито един съветски военнослужещ не е дошъл тук без моята покана или позволение. Затова те всичките са тук с моето единодушие. Това е функционалността на един президент ", сподели Лукашенко и добави: " На нас ни стига, че Русия разполага с нуклеарно оръжие. Ако потрябва Русия по контракт ще пази Беларус като своята територия, имаме подобен контракт ".

" Вие (Франция - бел. ред.) сте одобрена народна власт, одобрена страна, не разчленена, а такава, която дълго съществува в сегашните си граници. А какъв брой сте подвластни, в този момент го видяхме. Защо имате толкоз висока инфлация? Защо от самото начало крещите, че не ви доближава природен газ, нефт и по този начин нататък? Ние сме млада страна. Съвсем неотдавна бяхме в състава на една страна. И тогава се оформи нашата икономическа конструкция. С разпада на Съветския съюз стопанската система остана, тя на никое място не се дяна. Всичко развивахме, усъвършенствахме ", добави Лукашенко в пространното си изявление.

Беларуският президент назова отчета на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) за случая с отклонения аероплан на " Райънеър " имитация.

" Това е имитация... И за какво този отчет на ИКАО се появи точно през днешния ден или през вчерашния ден? Какво право има ИКАО да вкарва наказания? Или Франция? Какво право имате вие? Това е право единствено на Организация на обединените нации. Там дори нямаше такава рекомендация ", сподели Лукашенко и подсети, че глобите във връзка с беларуската самолетна компания " Белавиа " бяха въведени от Европейския съюз още преди появяването на каквито и да е отчети.

По думите му съветската инвазия в Украйна е подхваната с превантивна цел. " Подкрепям Русия за това, че ви изпревари. Ако съветските военни бяха пропуснали този миг, би им се наложило да посрещнат масиран удар от страна на войските на НАТО, а не на Украйна. Сега не Украйна води война, а воювате вие: вашите наемници и вашето оръжие. Така че вие сте още по-големи агресори от мен ", заключи беларуският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР