Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че е наредил на

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че е наредил на
Коментари Харесай

Лукашенко нареди на вътрешното министерство да прекрати размириците

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи през днешния ден, че е наредил на вътрешното министерство да постави завършек на размириците в Минск, избухнали след президентските избори, които съгласно съперниците на Лукашенко са били фалшифицирани, съобщи Ройтерс, като се базира на организация БелТА.

Президентът сподели, че на група чиновници в държавни медии, взели участие в стачка като част от митингите, няма да бъде позволено да се върнат на работа.

Лукашенко разпореди също на управляващите да засилят сигурността по границата, с цел да се попречи на "навлизането в Беларус от други страни на бойци, оръжия, муниции, пари за финансиране на безредиците ", предава БелТА.

Президентът разпореди на беларуския Комитет за държавна сигурност (КГБ) да пресече дейностите на уредниците на уличните митинги да прекъсне каналите за финансирането им от чужбина.

Според Лукашенко с тези пари се заплаща на някои участници в митингите. "Не желая да кажа, че всички са такива. Но огромни суми се получават, освен това намерено ", означи той.

Президентът изиска от Министерство на вътрешните работи да не позволява вълнения, изключително в столицата Минск. "Хората се умориха, хората желаят мир и тишина ", сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР