Беларуският президент Александър Лукашенко обвини недоброжелателите на своята страна, че

...
Беларуският президент Александър Лукашенко обвини недоброжелателите на своята страна, че
Коментари Харесай

Лукашенко обвини "недоброжелателите", че се опитват да задушат Беларус



Беларуският президент Александър Лукашенко упрекна " недоброжелателите " на своята страна, че се пробват да задушат Беларус, съобщи Ройтерс. 

Това е първият му коментар, откакто пътнически аероплан беше заставен да кацне в Минск, което провокира интернационалното отвращение. Междувременно сътрудници на арестувания публицист отстъпник обявиха, че се опасяват за живота си. 

Президенът на Беларус Лукашенко отбрани решението за насилственото приземяване на самолета на Ryanair в неделя и упрекна хората, които насочат рецензии за този ход, в " секване на червени линии " и занемаряване на здравия разсъдък в офанзивите си против Беларус.

Протасевич и приятелката му София Сапега остават в ареста. 26-годишният публицист съобщи по-рано, че се опасява от смъртното наказване, защото е включен в лист на търсените терористи. Той е изправен пред обвинявания, свързани с репортажите му за оспорваните президентски избори в Беларус предишния август и последвалите репресии против всеобщите митинги на опозицията.. 

Междувременно, американският президент Джо Байдън заяви, че глобите на Вашингтон против Минск са в ход, само че отхвърли повече детайлности. По-рано водачите на Европейски Съюз настояха самолетните компании от блока да не летят над Беларус и дадоха обещание спомагателни стопански наказания. 

Днес се чака по случая да заседава Съветът за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР