Беларуските власти извикаха украинския посланик, след като съобщиха, че над

...
Беларуските власти извикаха украинския посланик, след като съобщиха, че над
Коментари Харесай

Беларус привика посланика на Киев заради украинската ракета

Беларуските управляващи извикаха украинския дипломат, откакто оповестиха, че над територията им е била свалена ракета на украинската противовъздушна защита. Това заяви министерството на външните работи в Минск, представено от Ройтерс.

" Това е доста сериозен случай и Беларус се отнася оптимално съществено към този въпрос ", сподели представител на беларуското външнополитическо ведомство. " Настояхме Украйна да извърши цялостно следствие на всички условия към изстрелването на ракетата, да изправи отговорните пред правораздаването и да предприеме цялостни ограничения, с цел да не се позволяват повече сходни произшествия за в бъдеще, които могат да доведат до пагубни последици за всички. "

По-рано през днешния ден министерство на защитата в Минск заяви, че беларуската противовъздушна защита е свалила тази заран украинска ракета С-300, по време на една от най-големите съветски ракетни офанзиви против Украйна от началото на войната, отбелязва Ройтерс.

Командир на един от ракетните дивизиони на беларуската Противовъздушна отбрана заяви, че украинската ракета от комплекс С-300 е била унищожена от беларуската Противовъздушна отбрана, откакто е навлязла във въздушното пространство на Беларус, съобщи ТАСС.

Беларуската телеграфна организация (БелТА) заяви, че отломките от ракетата са паднали край село Горбаха в Ивановски регион, Брестка област, на 66 метра от жилищен дом.

БелТА популяризира по-рано видео, оповестено в обществените мрежи, в което военният комисар на Брестка област Олег Коновалов омаловажи случая и увери популацията, че " няма безусловно никакъв мотив за безпокойствие ". " За страдание, такива неща се случват ", добави той, представен от Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР