Беларус отрече твърденията на антиправителствени активисти, че са при атака

...
Беларус отрече твърденията на антиправителствени активисти, че са при атака
Коментари Харесай

Беларус отрича за взривен от партизани руски самолет край Минск

Беларус отхвърли изказванията на антиправителствени деятели, че са при офанзива с дрон на летище край беларуската столица Минск, оповестява " Ройтерс ".

В неделя Александър Азаров, водач на беларуската антиправителствена организация БИПОЛ, съобщи, че беларуски партизани са употребявали дронове, с цел да извършат офанзивата против съветски разследващ аероплан " Бериев А-50 " , без обаче да даде доказателства в поддръжка на изказванието си.

Той обаче показва, че интервенцията, за която се твърди, че е предизвикала съществени вреди на съветския аероплан, е била планувана от няколко месеца и акцентира, че партизаните ще се опитат да извършат още сходни акции в бъдеще.

БИПОЛ - оповестена от Минск за терористична организация - включва някогашни чиновници на реда, които поддържат опозиционни политици.
 Беларуски партизани взривиха съветски боен аероплан край Минск
Беларуски партизани взривиха съветски боен аероплан край Минск

Атаката е осъществена с дрон

" Като се има поради неналичието на публична реакция, аз съм надълбоко уверен, че това е следващото подправено изказване, целящо да подчертае някои пропуски в нашата национална сигурност ", уточни през днешния ден заместител министърът на външните работи на Беларус Юрий Амбразевич в коридорите на Конференцията на Организация на обединените нации по разоръжаване в Женева.

От началото на съветската инвазия в Украйна преди година бяха осъществени няколко саботажа в Беларус и в съветски области, граничещи с Украйна, най-много против железопътната мрежа.

Въпреки че президентът на Беларус Александър Лукашенко не е взел директно присъединяване във войната на Москва против Украйна, той позволи на съветските сили да употребяват беларуската територия като плацдарм при започване на нашествието преди година.

и организираха голям брой учения. В Беларус са ситуирани огромен брой съветски изтребители и самолети за ранно предизвестие.
 Британското разузнаване: Диверсионни групи тормозят Русия
Британското разузнаване: Диверсионни групи тормозят Русия

Зачестяват саботажите против ЖП линии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР