Беларус извика днес за консултации постоянния си представител в Европейския

...
Беларус извика днес за консултации постоянния си представител в Европейския
Коментари Харесай

Лукашенко се готви за война с Европейския съюз

Беларус извика през днешния ден за съвещания непрекъснатия си представител в Европейския съюз, откакто Брюксел вкара стопански наказания по отношение на насилственото приземяване на аероплан на самолетна компания " Райънеър " в Минск от беларуските управляващи, съобщи Ройтерс.

" Постоянният представител на Република Беларус в Европейския съюз е извикан в Минск за съвещания. Освен това на ръководителя на представителството на Европейски Съюз в Република Беларус е препоръчано да замине за Брюксел за съвещания, с цел да осведоми управлението си за позицията на беларуската страна във връзка с неприемливостта на натиска и глобите ", съобщи беларуското външно министерство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Беларуските управляващи вкараха също по този начин възбрана за влизането на територията на Беларус на представители на европейските структури, които имат общо с въвеждането на ограничаващите ограничения против Минск.

Беларус разгласи, че прекратява присъединяване си в самодейността на Европейски Съюз " Източно партньорство ", съобщи Франс прес.

" Не можем да изпълняваме отговорностите си по това съглашение в подтекста на глобите и рестриктивните мерки, които ни бяха наложени от Европейски Съюз ", съобщи беларуското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР