Беларус и Русия значително засилиха двустранното сътрудничество на фона на

...
Беларус и Русия значително засилиха двустранното сътрудничество на фона на
Коментари Харесай

Беларус и Русия са все по-близки, доволен Лукашенко

Беларус и Русия доста ускориха двустранното съдействие на фона на комплицираната геополитическа конюнктура и контактите на Минск с съветските райони способстваха доста за задачата. Това съобщи беларуският президент Александър Лукашенко по време на среща с губернатора на съветската Калужка област Владислав Шапша, оповестява ТАСС.

" Нашите страни - Русия и Беларус, станаха доста по-близки една с друга през последните години и можем да го заявим намерено. И освен посредством нашите връзки на най-високо политическо равнище, само че, както постоянно, посредством контактите ни с съветските райони ", посочи Лукашенко.
 Лукашенко врече Беларус във честност на Русия
Лукашенко врече Беларус във честност на Русия

Беларуският водач увери, че страната му в никакъв случай няма да стане зложелател на Москва

Той уточни, че двете страни са почнали " да работят доста по-тясно на равнище държавни управления, бизнеси и организации в търсене на решения на актуалната сложна обстановка, която сплоти хората и ги направи по-силни ".

По негови думи забележителен принос за рекордния търговски оборот сред Минск и Москва през 2022 година (50 милиарда долара) има и осъществяването на съглашения с ръководителите на съветските райони.

На собствен ред Шапша означи, че Беларус е доста благонадежден сътрудник за Калужка област, която осъществя планове в промишлената, селскостопанската, научната, просветителната и културната сфера. Губернаторът акцентира, че делегацията е направила първия постоянен полет от интернационалното летище Калуга до Минск след дълго спиране.
 Беларус и Русия сътрудничат в гражданската авиация
Беларус и Русия сътрудничат в гражданската авиация

Двете страни от дълго време оповестиха желание за доближаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР