Беконът е един от най-апетитните продукти в кухнята. Но само

...
Беконът е един от най-апетитните продукти в кухнята. Но само
Коментари Харесай

Не гответе никога бекон така!

Беконът е един от най-апетитните артикули в кухнята. Но единствено тъй като е една от най-популярните храни в света, не значи, че и с неговото готвене не може да се обърка нещо. Съществуват в действителност ужасни закононарушения против бекона. А с цел да не бъдете измежду тях, избягвайте тези постоянно срещани неточности при готвенето му:

1. Използване на неверния тиган

Веднага ще си кажете Щом е с незалепващо покритие, значи може. Това не е напълно по този начин обаче. При готвенето от значително значение е най-много материалът, от който е изработен съдът. Алуминиеви съдове са доста тънки и доближават оптимална температура съвсем незабавно, което води до неприятно изгаряне на бекона. В случая най-подходящи за приложимост са чугунените тигани. Те загряват отмерено и придават съвършен тен на вашия бекон. Ако пък не разполагате с чугунен съд, то гответе на междинна или приблизително ниска температура с постоянно регулиране.

2. Директно в парещ тиган

Добавянето на бекон в парещ тиган е също постоянно срещана неточност. Това деяние ще докара до мигновено запечатване и твърдите мазнини и лойта ще останат сурови. Беконът се прибавя в леден тиган на приблизително ниска температура, с цел да може мазнините да се разтопят отмерено. Така беконът ще стане толкоз хрупкав, колкото е належащо.

 Пържен бекон

3. Повторно потребление на мазнината

Почти всеки от нас си е споделил най-малко един път Защо да изхвърля мазнината, като мога да я употребявам при последващо готвене. Обаче 90% изпускат една съществена стъпка - мазнината би трябвало да бъде прецедена през доста тънко решето или марля, с цел да се отстранен изгорелите и хрупкави късчета. Иначе рискувате да развалите цялото ястие, защото тези частици ще придадат горчив и противен усет.

4. Солта

Когато готвите с бекон, НИКОГА не забравяйте, че той също съдържа сол. Ако употребявате бекон във вашата рецепта, е належащо да намалите солта на половина. Все отново безсолното ядене може да се поправи, само че соленото си остава солено.

5. Микровълнова

Моля не правете това у дома! Готвенето на бекон във фурна, скара или на котлон може да отнеме малко повече време, само че няма да се получи онази каучукова текстура, която единствено микровълновата може да му придаде.

Спазвайте тези елементарни правила и ще се наслаждавате всякога на съвършен и доста апетитен бекон:)

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР