Бежанците на територия на Полша са вече 380 000 от

...
Бежанците на територия на Полша са вече 380 000 от
Коментари Харесай

Съдбата на бежанците: Вече 380 000 души са в Полша след началото на атаката в Украйна


Бежанците на територия на Полша са към този момент 380 000 от началото на съветската инвазия в Украйна. Не всички са украинци, тъй като през последните дни тук започнаха да идват и бежанци от Близкия Изток, защото Полша към този момент се явява страна, която граничи с спор.

Домовете на поляците са необятно отворени за дамите и децата от Украйна. Но от страната, където съветската инвазия продължава към този момент 6 ден, не престават да идват от ден на ден хора и с други националности, които остават да спят по гарите.

Снимка: btvnovinite.bg


Откакто Украйна е във война, всеки стъпил на полска територия оттова, би следвало да се третира като емигрант. През последната година беларуските управляващи окуражаваха мигранти от Близкия Изток да влизат в Полша и това провокира напрежение и конфликти по границите. Така потоците на търсещи живот в Европа се насочиха на север.

Сред чужденците, които се озовават на гарата в Пшемшил, има и такива като Пери, които са живели в Украйна дълги години.

" Учих в Харков и по-късно отидох в Киев. До този миг живеех в Киев ", споделя той.

" Никога през живота си не съм виждал война. Не съм си и представял, че моето потомство може да види война там. Ние сме в Европа ", показва Пери.

Снимка: btvnovinite.bg


Анджей е доброволец от Полша, който оказва помощ на бежанците.

" Реших да оказа помощ на хората, тъй като знам езици. Някои хора знаят единствено съветски и аз им превеждам. Домовете, които бежанците намират, са за майки с деца. Тежко е за всички ", счита той.

Западните медии към този момент упрекват Полша и страните от Източна Европа, че са с друго отношение към бежанците от Украйна и тези от Африка и Близкия Изток.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР