Бедствията не плашат карловци. Даже измъкват от дълбините на душата

...
Бедствията не плашат карловци. Даже измъкват от дълбините на душата
Коментари Харесай

Карловци пожелаха попътен вятър на кмета си

Бедствията не плашат карловци. Даже измъкват от дълбините на душата им неподозирано възприятие за комизъм. Да се смееш, когато в дома ти има над метър вода и кал, когато хладилникът ти плува по улицата, а колата ти е останала без регистрационни номера, когато асфалт и павета липсват, а шахти зеят, когато в близост мирише на ла*на… това го могат единствено карловци – „ горди хора, живеещи като балканджии ”.

Но… хуморът им в тази ситуация не е от най-лицеприятните. Особено за кмета на „ градчето с калдъръмени улички, бистри поточета и топъл полъх ”. В смешните колажи и постове във Фейсбук в действителност се крият доста истини, изричани и през годините, само че останали глас в пустиня. Защото в Карлово е по този начин – от много време.

GlasNews събра за своите читатели реакцията и мненията на карловци след снощния потоп в градчето.



Уникална фотография! Намек от природата: " Или коритата почистете, или за воден свят се подгответе! "

Туй, Венецията пасти да яде!

Е, кметът докара и морето в Карлово.

Капитан - КАБАТ, поема курс кьм Стара Загора... (Емил Кабаиванов е роден в Стара Загора – Б.р.)

Попътен вятър!

Мисля,че всички би трябвало да си поръчаме лодки и плавници от AliExpress. При настоящето състояние в Карлово за в бъдеще да бъдем готови! Така или другояче нямаме изчистени шахти, нямаме хубави пътища! Поне да може умерено при следваща такава обстановка да се движим умерено.

Абе, най-малкото по едно кану! А пък водолазното съоръжение и рибарските ботуши са наложителни!

Търсихме и други плавник, само че по този начин и не го намерихме. Но пък видяхме ледник.

 Работи ли? Взимам.

Аз видях хубава шкода.

Всичко е ясно - някой господин ром е плувал в дерето, преди водата да извлачи всичките отпадъци в града.... Когато кметът на града живее в Пловдив, няма по какъв начин да се чака да поставя нужните грижи за каквото и да е било, камо ли за разчистване на коритото на дерето, което щеше да поеме водата и тя да не излезе по улиците (или най-малко не всичката и боклука на ромите, който си изхвърлят в дерето)... Ама това е една друга тематика на диалог, нали... Защо Кметът не се появи по малкия екран, а беше негов заместител?... Много просто - той към 16:30 си е запалил Хондата и се е прибрал в Пловдив. Идват избори - гласувайте отново за Емил!

Хайде и малко романтика да вкараме... Все едно сме във Венеция.

Аман от пишман водолази.

Били чистили общината коритото - цялостни неистини! Нито чистят, нито някой управлява хвърлените боклуци, които стоварват безусловно всеки ден с камиони и каруци.

Кметът? Как ще прави забележки, като компанията за разчистване е негова.Понеделник, сряда и петък се извозва от компанията ииии след тях е потоп от боклуци и течности на средата на улиците!

След 1987 год се случва за повторно! Явно никой не си е взел поука - непочистени канали, коритото на Стара река.

И на дерето. Тези дни мислех да го фотографирам, само че към този момент няма смисъл. Беше обрасло в шубраци, нямаше корито, а сметището в циганската махала от ден на ден се разраства.

Община Карлово провежда занимателна игра - открий регистрационния номер. Награда няма, само че в случай че притежателят реши да ви даде нещичко, не забравяйте, че дължите 10% на кмета. Белким събере да почисти коритата на реките… или нов шадраван от алито... зависи кое му е приоритет.

Преди години Меден дол отново приля, и не тъй като е валяло доста и “водата ” нищо не може да я спре, а тъй като коритото й е превърнато в бунище и когато водата пристигна, няма къде да тече. Всички тези отпадъци ги видяхме през вчерашния ден струпани пред сградото. Те идват от циганската махала, за жал хората там са неприкосновени. За тях няма закони, няма такси боклук, няма санкции, няма нищо. Само музика и забава. И до момента в който това не се промени, при всеки по-силен дъжд това ще се повтаря. А карловци ще бъдат призовавани да оказват помощ при чистенето на боклуците им.

За коритото на реката е почти същото ситуацията. Ако се чисти от камъни и дървета постоянно, място за водата ще има.

А, това, че коритото на реката е задръстено с наноси от предходни порои и е обрасло с буйна раститилност и дървета, това е задоволително, с цел да се подхващат дейности за разчистване. Така ще се разшири самото корито, с цел да поема по-голямо количество вода, при сходни бедствени ситуациии, а за това си има самостоятелен отдел в общината, който би трябвало да извършва тези си обязаности.

От Арабския мос надолу до моста на Околовръсното Е ДЖУНГЛА.... Гражданите или общината би трябвало да я чисти... Дървета по на 15 години и по към този момент.

На,,Хан Крум " една автомобилна гума си чака притежателя.

Ако би трябвало да инициира почистване, би трябвало да се бръкне в джоба. Виж, за план като “центъра ” се кандидатства по стратегии, откъдето може да се задели нещо и да си изпълни джоба. Вярно е, че е до приоритет…

Той пръста си не е мръднал за града кмета. Какво го защитавате този пребоядисващ се мишок. Гражданите ли да почистват канали и шахти, и коритото на реката, а той и лакеите му да вземат заплата. Още какъв брой ще краде на гърба на карловци, а градът ще тъне в бедност? Центърът е посмешище, за толкоз пари позлатени плочки щяха да се наредят. До 2 години ще стане като в Стара Загора, всичко ще се разпада. Такива са " ремонтите по евро стратегии ". Прах в очите на простолюдието и цялостни джобове за властимащите.

Защото в карловската община има 400 души, а ние им плащаме заплатите, те си бъркат в ушите по през целия ден! Колкото и да пазят кмета и общината, нищо не става от тях! Малцина са където си правят работата. Затова ще сме на това положение!

  

Изхвърлянето на боклуци в дирето на " Меден дол " е повода за това злополучие. Всеки го знае, единствено Кмета не!

Сега преля едно деренце идващо от ц......ата махала и потопи ПГ по ЖПТ " Христо Смирненски ", затлачи улиците под него с мръсотия и едно идващо от Бешбунар и остави улица Балканска без асфалт. В очакване съм при идващия проливен дъжд на преливането на Стара гора ... пардон РЕКА!!! От както се помня пребивавам до коритото и толкоз запуснато не съм го виждала!!! То е същинска джунгла с дървета с размера на четириетажна постройка! Очаквайте " непредвиденото "!!! Естествено ще се разгласи бедствено състояние в резултат на естествено злополучие, само че и дума не може да става за немърливост!

Запрете дъжда и всичко ще се оправи!

Навсякъде из града има провали! Едва ли има квартал, да не кажа улица, без отнесена настилка, тротоар, без изхвърлени шахти. А по какъв начин ухае в този момент, просто неописуемо! Лайната на целия град са в долния край, в най-ниските точки.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР