Бедността и емиграцията на млади хора са най-голямата болка на

...
Бедността и емиграцията на млади хора са най-голямата болка на
Коментари Харесай

Николай Манолов от „Българско лято“: Само с работеща икономика ще върнем младите хора от чужбина

Бедността и емиграцията на младежи са най-голямата болежка на жителите в региона, сподели Николай Манолов, лидер на листата на Политическа партия „ Гражданска платформа Българско лято “ - Враца. При ежедневните си обиколки той и останалите претенденти за народни представители са се срещнали със стотици майки и татковци, които от години живеят сами или отглеждат внуците си до момента в който родителите им са в чужбина.
„ Искаме нашите съграждани да се завърнат от чужбина и да развият родните си места. Да дадем явен знак, че България цени образованите и способните. Недопустимо е нашите сънародници да мечтаят само за бъдеще отвън страната ни. Тук да оставят деца и родители. И да се помиряват с живот на „ бездомници “, както постоянно са наричани в чужбина. Това е най-голямата болежка на хората в района - че бъдещето им - техните деца, са обречени на това да бъдат емигранти. Крайно време е тази обстановка да се промени, а това може да се случи единствено с работеща стопанска система “, безапелационен е лидерът на Политическа партия „ Гражданска платформа Българско лято “ - Враца Николай Манолов. Той добави, че няма по какъв начин да се реализира развиване, в случай че се разчита само на застаряващо население.
„ Държавата, в актуалното си положение, не дава на младежите опция за развиване. А те са главният запас за работещата стопанска система. Тя би могла да проработи единствено когато стартират да се заплащат налозите, хората имат свободата да развиват частен бизнес и правят активността си без да се бъдат рекетирани “, сподели още Манолов. Той добави, че срещите с поданици на региона му дават още по-голяма убеденост, че политиката има потребност от нови лица, които не влизат за да забогатяват, тъй като към този момент са хора с бизнеси. Затова и листата на „ Българско лято “ за Враца, както и в цялата страна, е изпълнена от младежи и потвърдени експерти. Манолов е подготвен даже да напусне високо платената си работа, с цел да бъде в интерес на обществото и да пази гласа на всеки гражданин в своя район.
Сред главните цели в програмата на Политическа партия „ Гражданска платформа Българско лято “ са обезпечаването на условия и преимущества за младите, можещи и искащи българи за присъединяване в политиката, пускане на бизнес и право на труд, с което да се подтикват съгражданите ни в чужбина да се завърнат и развият родните си места.
„ Ще работим за стимулиране на дребния бизнес и надзор над монополите. Също за стимулиране на раждаемостта и поддръжка за младите фамилии, посредством създаване на цялостна политика осигуряваща непоклатимост за взимане на решението на майчинство - обезпечаване на преференциални ипотечни условия за закупуване на къща или апартамент, обществено финансиране на разноските за дребни деца. Ние от „ Гражданска платформа Българско лято “ сме сложили измежду основите си цели оправянето с бедността, увеличение на приходите и пенсиите посредством преустановяване на кражбата на държавни пари и корупционни практики, източването на еврофондове и нагласени публични поръчки “, добави Николай Манолов.

„ Гражданска платформа Българско лято “ е с номер 15.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР