Бебетата и от двата пола се зачеват по един и

...
Бебетата и от двата пола се зачеват по един и
Коментари Харесай

Искате да заченете момиче? Помогнете си така


Бебетата и от двата пола се зачеват по еднакъв биологичен механизъм, а единственият фактор, който дефинира от какъв пол ще е плодът, е какъв вид сперматозоид ще оплоди яйцеклетката . Половината от сперматозоидите на мъжа носят Х-хромозома, която ще сътвори женски зародиш, а останалата половина – У-хромозома, определяща мъжки пол за бебето.

Има данни, че У-хромозомите са малко по-пъргави и при избрани условия може да доближат по-бързо яйцеклетката и да се увеличи вероятността да бъде заченато момче. В други обстановки обаче може да се стимуират сперматозоидите, носещи унаследен материал за женски пол .

Макар и да не може да се подсигурява цялостен триумф, има няколко трика, които може да се ползва, при положение, че желаете да си извършите бебе от тъкмо избран пол, а не да оставяте всичко на случайността.

Препоръки за забременяване на женска рожба

Макар и към момента неродено и даже незаченато, мечтаното момиченце демонстрира типични за пола си обноски и слага забавни условия пред майка си, в случай че тя желае да си подсигурява, че рожбата й ще е от женски пол.

Проучванията демонстрират, че в дните, когато се пробва да зачене момиче, дамата би трябвало да заобикаля оргазмите по време на секс. Спазмите на гладката мускулатура при оргазъм подкрепят напредването на спермата към матката. Това дава спомагателен подтик на така и така по-бързите сперматозоиди, носещи У-хромозома и е доста по-вероятно някой от тях да доближи пръв яйцеклетката . Като опит за отплата за тези характерни „ ограничения “ на дамата експертите показват данни, че доста дами смятат сексът и оргазмите по време на бременност за най-пълноценните в живота си, т.е. всичко, пропуснато в устрема към основаване на бебе от женски пол, ще бъде обезщетено.

Друга мярка за повишение вероятността от забременяване на момиче е леката смяна в хранителния режим в интервала преди опитите за забременяване. Има данни, че поддържането на по-киселинно pH в организма седмица преди зачеването може да удовлетвори желанието за женска рожба. Връзката се изяснява с обстоятелството, че киселинното pH понижава жизнеността на сперматозоидите , носещи мъжки хромозоми. За задачата може да се разчита на нараснал банкет на цитрусови плодове или на краткотрайно понижаване приема на алкални микроелементи като натрий, калий, калций и други

Свързани публикации.. Кога овулирам? 1 Овулация – по какъв начин протича цикълът? (видео) 0 С какъв брой секс се прави бебе? 0

Като най-ефективно средство, даващо 75% успеваемост при предпочитание за забременяване на момиче, се показва вярното плануване на зачеването във времето. Доказано е, че въпреки и по-бавни, сперматозоидите, носещи Х-хромозома, живеят по-дълго и удължават интервала, в който може да се зачене момиче. Тази специфичност може да се употребява доста сполучливо. Правейки си прецизен овулационен календар , всяка жена може да разчете вярно дните, в които ще е в овулация. Така, половият контакт два-три дни по-рано ще разреши сперматозоидите, кодиращи женски пол, да се към момента жизнеспособни по време на овулацията и някой от тях сполучливо да оплоди зрялата яйцеклетка.

Това са главните рекомендации, които експертите дават на фамилни сътрудници, които желаят да покачат вероятността рожбата им да бъде от женски пол. В идващ материал ще посочим особеностите, към които би трябвало да се придържат бъдещите родители, „ работещи за момче “.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР