Стерилитетътпри жени с поликистозен овариален синдром се дължи на липсата

...
Стерилитетътпри жени с поликистозен овариален синдром се дължи на липсата
Коментари Харесай

Лечение на стерилитета при жени с поликистозен овариален синдром


Стерилитетът

при дами с поликистозен овариален синдром се дължи на неналичието на овулация . Наличието на постоянен менструлаен цикъл не всеки път е симптом за съществуване на овулация. За да се откри дали дамата прави, или не прави овулация, могат да се употребяват няколо метода:

Измерване на базалната температура - мери се ректалната температура най-често. Измерването би трябвало да става постоянно в един и същи час, след най-малко 8 часа сън, преди ставане от леглото, в лежащо състояние. Термометърът се държи към 5 мин. Данни за овулация има, когато температурата се увеличи с 0,4-0,6 градуса по Целзии през втората половина на менструалния цикъл и се задържи на това равнище няколко дни. Бързи проби за овулация

- отразяват пика на секрецията на LH, който настава 12 – 24 часа преди овулация. Не са изключително подобаващи за дами с поликистоза, защото те имат непрестанно по- високи стойности на хормона и тестванията могат да бъдат подправено позитивни. Фоликулометрия - премерване на броя и размера на фоликулите, както и дали те руптурират / пукат / и настава овулация. Свързани публикации.. Синдром на поликистозните яйчници - една от аргументите за стерилитет 1 Синдром на поликистозните яйчници - по какъв начин се слага диагнозата? 0 Най-физиологичният метод за възобновяване на овулацията е редукцията на телесното тегло. Индукция на овулацията с антиестрогена Clomifen Citrat (Кломид, Клостилбегит). Това е ефтин и относително ефикасен способ, при който се реализира овулация в 70% от случаите. Дава се по 1 таблетка на ден от 5-тия до 9-тия ден на менструалния цикъл. Стимулациите не трябва да се вършат повече от 3 до 6 курса. Растежът и развиването на фоликулите се следи с ехографски проучване. Стимулация на овулацията с FSH препарати (Metrodin, Puregon) или LH (Pregnyl) или композиция от FSH / LH препарати (Humegon, Pergonal). При нараснало количество на пролактина се дава Бромкриптин (Парлодел), или Каберголин (Достинекс) в избрани от ендокринолог дози според от равнищата на пролактина. Прогестеронови препарати - Дуфастон, Провера. Прилагат се за угнетяване на покачвания LH. Прогестероновите лекарства също така приготвят и ендометриума за бъдещата бременност. Дидрогестерон (Дуфастон) се употребява и за поддържане на бременността до 12-та гестационна седмица. Хирургично лекуване - фенестрация, или клиновидна резекция. Това са техники употребявани повече в предишното и изгубили смисъла си в днешно време.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР