Бебета са връзвани за леглата си в сливенската педиатрия, разказа

...
Бебета са връзвани за леглата си в сливенската педиатрия, разказа
Коментари Харесай

Сигнал за бебета, връзвани в сливенската болница

Бебета са връзвани за леглата си в сливенската педиатрия, описа майка пред БТВ. Тя е лежала в болничното заведение с 3-годишната си дъщеричка.

„ Ясно ми е, че децата би трябвало да бъдат защитени от това да се наранят, да си махнат абокатите, че няма по какъв начин някой да е непрекъснато до тях, само че приказваме за отношение “, споделя дамата. По думите й с тази процедура не е допустимо да се помогне на вързано дете.

„ В неделя вечерта имаше бебенце на 3 месеца със запушено носле, което напряко се даваше и плачеше непрекъснато. Искахме да го вдигнем и потупаме да може да диша, само че няма по какъв начин - вързано е, а и не дават да се пипат. Потърсихме здравно лице, на етажа въобще нямаше. Слязохме долу и намерихме сестра, реакцията й беше на неодобрение “, показва свидетелката. Тя прецизира, че ревът на детето се е чувал от 21ч. до 2-3 през нощта. По думите на дамата единствено санитарката реагирала съответно, отишла да ревизира детето, само че след това си довършила чистенето и си тръгнала.

„ И ръцете, и краката на децата са връзвани, те са напълно обездвижени “, удостовери майката. След написаното в обществените мрежи към 20 други майки също са подали сигнали. Една от тях въпреки всичко е застанала с гласа си пред екип на БТВ и е удостоверила за връзването и обездвижването на децата.

„ Не ги хранят доста, с цел да не се наакват, не ги подсушават в точния момент, по цяла нощ са оставени да плачат, свива ти се сърцето “, отбелязва свидетелката, като признава, че и тя има снимани фрагменти.

Директорът на болничното заведение обяснил, че ще изчака да чуе всички гледни точки и тогава ще разяснява. Признава за практиката „ Фиксиране “, употребила се единствено за малко - до момента в който бебетата се оставят сами на системи. Назначил е инспекция по сигнала.

„ Няма по какъв начин да оставиш болно дете с часове вързано “, възмути се държавният здравен контрольор Ангел Кунчев. Той увери, че още през днешния ден министър Сербезова евентуално ще назначи инспекция.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР