Бебета, чиито майки с ниски доходи са получавали значителни месечни

...
Бебета, чиито майки с ниски доходи са получавали значителни месечни
Коментари Харесай

Намаляването на бедността променя развитието на децата

Бебета, чиито майки с ниски приходи са получавали обилни месечни обществени помощи, са имали по-голяма мозъчна интензивност, обвързвана с мисленето и ученето. Твърдението е част от разбора, изработен от ново американско изследване.

Документът, оповестен в сп. Proceedings of the National Academy of Sciences, разказва първите резултати от проучване, което преглежда по какъв начин намаляването на бедността може да повлияе на когнитивното държание.

" От доста години знаем, че израстването в фамилии с незадоволителни доходи излага децата на риск от по-ниски учебни достижения, понижени пари и по-лошо здраве ", показа старшият създател на проучването Кимбърли Ноубъл пред Агенция Франс Прес. Досега обаче не беше известно дали тази разлика идва от самата липса на финансови запаси или от други фактори.

" Това е първото изследване, което демонстрира, че намаляването на бедността трансформира развиването на мозъка на децата ", уверена е Ноубъл.

През 2018 година нейният екип следи хиляда майки с ниски приходи и техните новородени от четири огромни града в Съединени американски щати и мери със специфичен ЕЕГ екран мозъчната интензивност на бебетата. Изследователите откриват, че децата с по-ниска парична поддръжка в това време демонстрират по-малка мозъчна интензивност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР