Беатрис Хадад Мая се превърна в хегемон на тревните кортове

...
Беатрис Хадад Мая се превърна в хегемон на тревните кортове
Коментари Харесай

След 13 поредни победи: Феноменалната серия на световната №29 намери своя край

Беатрис Хадад Мая се трансформира в хегемон на тревните кортове през сегашния сезон, защото записа 13 поредни победи, които я изведоха до два следващи триумфа - в Нотингам и Бирмингам. През днешния ден обаче превъзходната серия на бразилката бе спряна от двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова, която трябваше да покаже най-хубавото си лице, с цел да пречупи съперничката си и да оформи крайното 7:6(5) 6:4. Така чехкинята откри място в конфликта за купата в Ийстбърн, където ще премери сили с победителката от срещата сред Йелена Остапенко и Камила Джорджи.

Откриващата част бе извънредно оспорвана, като в нея всяка една от двете състезателки изостряше ударите си при първия комфортен случай, с цел да търси бърза развръзка в разиграването. Южноамериканката успяваше да всмуква мощта в ударите на своята съперничка и постоянно преминаваше в контраофанзива, което ѝ оказа помощ да опази паритета в геймовете, предизвиквайки изиграването на тайбрек. В него резултатът продължи да се развива равностойно, само че късен минибрейк в интерес на чехкинята предреши изхода на сета в нейна изгода.

Квитова придвижи стремежа си и при започване на втората част, където още на старта се възползва от неубедителните изяви на бразилката от сервис линията, с цел да вземе ранна преднина от пробив още в първия вероятен миг. Това внесе нужното успокоение в дейностите на някогашната №2, която оттова насетне напълно владееше контрола върху събитията и без да разреши на Хадад Мая да доближи до брейкбол, се поздрави с крайния триумф.

Petra snaps the streak!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР