БДЖ поиска в професионалните гимназии да има паралелки, свързани с

...
БДЖ поиска в професионалните гимназии да има паралелки, свързани с
Коментари Харесай

БДЖ готова да дава стипендии на бъдещи железничари

БДЖ изиска в професионалните гимназии да има паралелки, свързани с железопътния превоз, и обави подготвеност да финансира образованието на бъдещи свои фрагменти, с цел да може да си реши казуса с дефицита на експерти. Пилотно това може да се случи в Мездра, който е главен железопътен център за Северна България, стана ясно след среща в града на управлението на " БДЖ – Пътнически превози” с ръководителя на общинския съвет, представители на Регионалното ръководство на образованието във Враца и на бюрото по труда в Мездра.

Поради обстоятелството, че през последните години се следят възходящи трендове на дефицит на експлоатационен личен състав за обслужване на влаковете, маневрената и билетната активност, екипът на БДЖ е предложил съответни хрумвания за откриване на паралелки за обучаване на експерти в областта на железопътния превоз.

Дружеството предлага още и стипендиантски стратегии, благоприятни условия за преквалификация след дипломирането, образование на претенденти за висококвалифицирани позиции и продължаващо образование във Висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков”.

От БДЖ допълват, че приоритет на превозвача е обезпечаването на качествено образование на своите чиновници и основаването на бъдещи професионални фрагменти в железопътния превоз.

В последните години държавната железница изпитна изострен дефицит на квалифицирани фрагменти, огромна част от които бяха привлечени от появилите се частни компании в бранша. Голяма част от машинистите в София пък започнаха работа в столичното метро, чието разгръщане занапред следва със завършването на третия лъч на подземната железница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР