БДЖ намалява броя на директните влакове по една от най-натоварените

...
БДЖ намалява броя на директните влакове по една от най-натоварените
Коментари Харесай

Влаковете София - Пловдив с два по-малко

БДЖ понижава броя на директните влакове по една от най-натоварените жп линии в страната - от София до Пловдив.

От сегашните 12 дневно по направлението от столицата до втория град на страната следващата година те ще станат 10. В противоположната посока Пловдив - София, от сегашните 13 влака дневно те стават 11.

Това се планува в оповестения план за нов график за придвижване на влаковете, който ще влезе в действие от началото на 2023 година, написа " 24 часа ".

Сега стартира неговото публично разискване и железниците ще одобряват до 10 октомври оферти от общини и частни лица за промени в плануваното за следващата година разписание.

В новото разписание въпреки всичко има и някои
допълнителни влакове.
Създава се да вземем за пример нов пряк пътнически трен от Пловдив през Димитровград, Симеоновград и Нова Загора за Бургас.

От гара Бургас пък е планувано да пътува нов пряк трен през Нова Загора и Симеоновград до Свиленград.

Промяната в маршрута от София до Кулата е в прибавянето на още един интернационален пряк трен от столицата до граничния регион и те към този момент стават 3 дневно.

За по-добра връзка сред северната и южната част на страната е планувано удължение на маршрута на настоящия трен сред Русе и Стара Загора.

По тази линия сега се движат 8 пътнически влака всеки ден и един от тях към този момент ще се движи и след Стара Загора и ще стига до Пловдив.

Българските железници плануват за летния сезон на 2023 година нощни влакове от столицата към Бургас през подбалканския път заради засиления интерес към този маршрут, написа в прессъобщение на превозвача.

Нощни влакове се плануват и сред Горна Оряховица и Бургас, като директните вагони за него ще идват от София, Плевен и Русе. Този маршрут е очакван да свързва и пасажерите от Видин и Враца с морето.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР