БЧК приютява оръжейна в централата си в София, въпреки че

...
БЧК приютява оръжейна в централата си в София, въпреки че
Коментари Харесай

БЧК приютява оръжейна фирма в централата си в София

БЧК приютява оръжейна в централата си в София, макар че това не е възможно в устава на филантропичната организация, демонстрира репортаж на NOVA.

Какво става с парите след нещастието в Хитрино

Нападнаха и откраднаха колата на брачната половинка на ръководителя на БЧК

БЧК съжителства с оръжейната компания от момента, в който става притежател на постройката в столичния квартал „ Лозенец”.

Председателят на организацията Христо Григоров изясни, че за БЧК нямало значение на каква компания отдава офиси чартърен: "Дали ще е за медикаменти, дали ще е обувки, нас ни интересува финансовият запас, който получаваме. Този финансов запас го връщаме ", съобщи Григоров.

От организацията обаче отхвърлят да дават контракта за наем и да разяснят защо се употребяват приходите от него.

На четвъртия етаж, където се намира оръжейната компанията, няма табела. Адресът попада и в формалната регистрация на сдружението.

В същото време от контракти за наем, регистрирани в Агенцията по вписванията, излиза наяве, че възможни връзки на филантропичната организация с оръжейна компания биха представлявали риск за имиджа и репутацията на БЧК.

Правилата на Международния комитет на Червения кръст са безапелационни в това отношение - комитетът нито търси, нито приема поддръжка от компании, произвеждащи или търгуващи с оръжие. Организацията е учредител на интернационалното филантропично право.

От Международната федерация на Червения кръст, към която принадлежи и БЧК, не пожелаха да разясняват проблема.



За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР