ББР ще се фокусира към директно финансиране за малки и

...
ББР ще се фокусира към директно финансиране за малки и
Коментари Харесай

20 млн. лв. кредити ще отпусне ББР на българските фирми заради цените на тока

" ББР ще се концентрира към непосредствено финансиране за дребни и междинни предприятия ", това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер при представянето на новата стратегия на институцията.

Тя е на стойост 20 млн. лева и ще бъде в помощ на българския бизнес поради високите цени на електрическата енергия.

„ Най-добрият стопански напредък е този, които се базира на новаторската стопанска система. Положихме старания и обединихме всички институции за поддръжка на нововъведенията и икономическия напредък. ББР ще се концентрира върху поддръжката за дребни и междинни предприятия и тяхното непосредствено финансиране. Друга значима институция е Фондът на фондовете, който ще дефинира финансови медиатори за финансирането по разнообразни европейски стратегии. Министерството концентрира при себе си работа по оперативни стратегии, нововъведения и поддръжка за започващи предприятия”, разясни Лорер.

Той добави, че Българската банка за вложения ще има значима роля за промотирането на България измежду вложителите.

„ Допълнителен механизъм за поощряване на вложителите е нашият закон за вложенията, които разрешава огромни вложители да аплайват за поддръжка от държавата”, изясни Лорер.

Министърът обърна внимание, че неразбираеми контракти са част от тежкото завещание на ББР.

„ През предходната година ББР правеше по един удобно огромен заем на месец, в този момент обстановката е друга. Вече приказваме за 42 броя заеми. Това е сериозна индикация за това, че БРР набира скорост и новата стратегия ще форсира тази тенденция”, посочи министърът.

Даниел Лорер разяснява и тематиката за „ златните паспорти”.

„ Те станаха проблем в България, тъй като въпреки и да са една насърчителна капиталова скица, тя беше опорочена. Европейските и американските ни сътрудници алармираха еднопосочно, че по този начин не се прави”, съобщи Министърът на нововъведенията и растежа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР