Базовото репродуктивно число днес е 0.91. Обхватът на заразата се

...
Базовото репродуктивно число днес е 0.91. Обхватът на заразата се
Коментари Харесай

Витанов: Омикронът се провали: няма десетки хиляди заразени на ден, няма ексцесивна смъртност

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.91. Обхватът на болестта се свива. Свиването се чака да продължи. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

Броят на новите случаи спада. Сравнете с предишния вторник. Очакванията са спадът да продължи. Няма претъпкани лечебни заведения. Състоянието с леглата се усъвършенства и то бързо.

Леглата, планувани за К-19 пациенти може да почнат да понижават, с цел да може съответните интензивни и неинтензивни кревати да се употребяват за лечение и на други заболявания. " Хари Селдън " се оправи и тук. И ще продължава де се оправя.

Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на зеления документ. Идва 5-ти март. Каквото е планувано да падне тогава по зеления документ, ще падне.

Ходенето на учениците на учебно заведение не обърна тренда на понижаване на броя на случаите, на теоретичен език това се назовава надзор на хаоса.

Смъртността - да се пречупи трендът на повишаване на смъртността през предходната седмица. Пречупи се.

Максималната смъртност дневно през тази вълна да е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната.

Омикронът се провали: няма десетки хиляди инфектирани дневно, няма ексцесивна смъртност, няма претъпкани лечебни заведения.

Първата за прогнозната 14-дневна заболеваемост. Варна остана единствената област, която е на Етап 3 от новия проект за битка с К-19. Очаква се да е по този начин към седмица още. Но, и Варна ще стартира бавно да се оправя. Стойностите на показателите там бавно спадат, обстановката се развива в позитивна посока. Скоро ще се появи и област, която няма да е в алено.

Виолетовото стартира да отстъпва.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР