Базираната в САЩ платформа за стрийминг Twitch заяви, че ще

...
Базираната в САЩ платформа за стрийминг Twitch заяви, че ще
Коментари Харесай

Twitch ще спре дейността си в Южна Корея заради високи такси

Базираната в Съединени американски щати платформа за стрийминг Twitch съобщи, че ще спре услугата си в Южна Корея през февруари заради високи мрежови разноски, с което нанесе удар на милиони консуматори в една от централните области на електронните спортове, съобщи Агенция Франс Прес.


В изказването, подписано от основния изпълнителен шеф Дан Кланси, компанията, благосъстоятелност на Amazon, съобщи, че разноските са 10 пъти по-високи от тези в множеството други страни, което прави невероятно продължаването на активността.

Южна Корея разрешава на доставчиците на интернет услуги да постановат спомагателни такси на компании, които употребяват доста данни, като Twitch, което към този момент докара до дълъг спор с Netflix.

Големите телекомуникационни компании в Европа упорстват за сходна договорка, която те назовават " обективен дял ", само че консултация в Европейски Съюз през октомври заключи, че концепцията не е задоволително известна.

Twitch съобщи, че се е пробвала да понижи разноските си, като е свалила оптималното качество на видеото, само че към момента губи пари и ще се изтегли от страната на 27 февруари.

" Разходите за действието на Twitch в Южна Корея сега са извънредно високи ", се споделя в изказването.

Twitch, добита от Amazon през 2014 година за близо 1 милиарда $, стана извънредно известна измежду геймърите в Южна Корея.

Фирмата не разгласява броя на своите клиенти, само че през 2021 година стана ясно, че има 6 милиона консуматори в Южна Корея, което е повече от четири % от общия брой консуматори в международен мащаб.

Страната е известна със своята буйна, конкурентна и отдадена геймърска общественост, както и със своята мегазвезда Факер - геймър, именуван Майкъл Джордан на електронните спортове.

" Бихме желали да повторим, че това беше доста мъчно решение и всички в Twitch сме надълбоко натъжени от него ", се сподели в изказването на компанията.

" Южна Корея постоянно е била звезден състезател в международната общественост на електронните спортове и ще продължи да бъде подобен. "

Акциите на южнокорейската услуга за видео стрийминг Afreeca TV, съперник на Twitch, нарастнаха с съвсем 30% в следобедната търговия в Сеул.

Някои от потребителите на Twitch в страната бяха съкрушени от новината.

Един от стриймърите, yummy_2, съобщи: " Чувствам се като че ли съм изгубил работата си ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР