Базираната в Люксембург инвестиционна компания Мерлин Партнърс“ иска да поеме

...
Базираната в Люксембург инвестиционна компания Мерлин Партнърс“ иска да поеме
Коментари Харесай

Инвестиционна компания от Люксембург иска да купи Сампдория

Базираната в Люксембург капиталова компания „ Мерлин Партнърс “ желае да поеме надзор върху Сампдория, което би трансформирало клуба в следващия италианския тим, ръководен от частен финансов вложител, оповестиха двама осведомени със случая предприемачи пред организация „ Ройтерс “.

Тимът, който претърпя подем при започване на 90-те години, когато си обезпечи единствената си купа на Италия със състав, воден от Джанлука Виали и Роберто Манчини, в този момент се намира във втората половина от класирането в Серия А.

Клубът бе ударен съществено от пандемията от ковид и разгласен за обмен при започване на 2022 година, като част от процедурите за разплащане с кредиторите на някогашния ръководител и притежател на клуба, който е забъркан в дело за хипотетичен банкрут.

Продажбата на Сампдория бе поверена на настойник, а капиталовата банка „ Лазард “ бе привлечена за консултант, само че до момента не се стига до договорка.

Компанията „ Мерлин Партнърс “, която купи френския Лил преди две години, в събота е показала оферта за Сампдория, преди събранието на акционерите, на което ще се гласоподава нарастване на капитала. Фондът, учреден от някогашния банкер от „ Джей Пи Морган “ Алесандро Барнаба, предлага 30 милиона евро в брой и бъдеща спомагателна инвестиция от 20 милиона евро в клуба.

Източниците на „ Ройтерс “ настояват, че офертата на „ Мерлин Партнърс “ е годна до сряда, за когато бе планувано събранието на акционерите, което по-късно бе отсрочено за 19 декември.

От клуба към този момент не разясняват информацията.

Изпадналият във финансови усложнения Сампдория регистрира загуби от 24 милиона евро за предходната година, а дългът на клуба възлиза на 90,4 милиона евро към 31 декември 2021-а.

Градският противник на Сампдория – Дженоа бе платен през предходната година от основаната в Маями американска капиталова компания „ 777 Партнърс “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР