Вторият по големина производител на бира в САЩ купува гореща марка уиски от Кентъки

...
Базирана в Кентъки дестилерия е продадена на малко вероятен купувач:
Коментари Харесай

Базирана в Кентъки дестилерия е продадена на малко вероятен купувач: Голяма бирена компания..

Производител на бира Molson Coors обяви във вторник, че купува Blue Run Spirits, която обяви през март планове за изграждане на новаторска дестилерия за 51 милиона долара в бизнес парка Lanes Run в Джорджтаун, с дизайн на същата фирма, която направи централата на Google. Очаква се дестилерията да отвори врати през 2025 г.

Тези планове ще продължат напред, според съобщението. Както и връзката на Blue Run с члена на Залата на славата на Bourbon Джим Рътлидж, който ще продължи да служи като консултант в дестилерията на марката.

Покупната цена за Blue Run не беше обявена веднага.

Какво е Molson Coors?

Базираната в Чикаго Molson Coors е втората по големина пивоварна в САЩ с над 10 милиарда долара продажби и компанията майка на Coors Light, Miller Lite, Molson Canadian, Blue Moon Belgian White , Summer Shandy на Leinenkugel и много други алкохолни марки.

„Molson Coors е на път да се разшири отвъд нашите бирени корени и да изгради мощни марки в нарастващи категории, а присъединяването на Blue Run към нас е вълнуваща следваща стъпка, тъй като ние създаваме Coors Spirits Co.,” каза главният търговски директор на Molson Coors Мишел Сен Жак в съобщение за новините. „Blue Run постигна за три години това, което много марки се надяват да направят след едно поколение и го направи в луксозния край на категорията уиски. Важното е, че ние се ангажираме да поддържаме добре познатото качество, дизайн и иновации на Blue Run, докато продължаваме да разрастваме нашето портфолио от спиртни напитки.“

Blue Run стартира през октомври 2020 г. и почти веднага се превърна в гореща марка уиски, с отделните издания се разпродават за минути. Изданията са спечелили много награди в състезания за спиртни напитки.

Три нови издания на Blue Run са планирани за късно лято/есен, според съобщението за новините. Blue Run, известен с бутилките си с медальон на пеперуда, се предлага онлайн и в 31 щата.

Blue Run се присъединява към новосъздадената Coors Spirits Co., която е разширение на текущия й бизнес със спиртни напитки.Историята продължава

Изгряващата звезда за алкохолни напитки Шейлин Гамън ще служи като куратор на уискито за Coors Spirits Co., а съоснователят и главен изпълнителен директор на Blue Run Майк Монтгомъри ще стане вицепрезидент на Coors Spirits Co. Дейвид Коорс ще продължи да ръководи целия Molson Coors - стратегия за силни спиртни напитки и бизнес развитие като изпълнителен председател на Coors Spirits Co.

Molson Coors продава повече от бира, сега продава уиски

Molson Coors, известна предимно като публично търгувана компания за бира , навлезе в бизнеса със спиртни напитки през 2021 г. с пускането на Five Trail Blended American Whisky. През 2022 г. Molson Coors представи Barmen 1873 Bourbon.

„Откакто стартирахме Blue Run, винаги сме се стремили да правим нещата малко по-различно, за да прегърнем наистина днешното по-младо, по-разнообразно поколение пиячи на уиски“, каза Монтгомъри. „Ние сме смирени от начина, по който уиски общността възприе нашата визия и че Molson Coors иска да се присъедини и да ни подкрепи в това пътуване.“

Други големи продажби на дестилерия в Кентъки

Продажбата на Blue Run е поне четвъртата голяма продажба през последните две години. През март 2022 г. Bardstown Bourbon Co. беше продадена на Pritzker Private Capital. Юни 2022 г. Bardstown Bourbon Co. купи дестилация Green River в Оуенсбъро. А през октомври 2022 г. дестилерията Wilderness Trail в Данвил, 14-ата по големина в света, беше продадена за 600 милиона долара на Campari Group.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР