Базел победи ЦСКА с 2:0 и с общ резултат 2:1

...
Базел победи ЦСКА с 2:0 и с общ резултат 2:1
Коментари Харесай

ЦСКА падна от Базел

Базел победи ЦСКА с 2:0 и с общ резултат 2:1 постави завършек на фантазиите на " алените " за ново влизане в групите на Лигата на конференциите. Головете вкараха Фабиан Фрай (66) и Михаел Ланг (84). " Червените " имаха няколко благоприятни условия, само че по този начин и не откриха правилния път към вратата на домакините. Преди почивката единствено героичните намеси на Густаво Бусато запазиха възможностите на българския отбор за краен триумф. Сред щастливите почитатели на " Санкт Якоб Парк " беше и тенис легендата Роджър Федерер, който е роден в Базел и не крие благосклонностите си към тима. 

Двубоят стартира с нападателна игра на домакините и още в 30-ата секунда се наложи Юрген Матей да чисти топката от наказателното поле. ЦСКА отговори с удар на Бамба от отдалеченост, който обаче не затрудни вратаря Хитц. Страхотна опция да поведат в резултата се откри пред " алените " в 7-ата минута след неточност на Базел при изнасянето на топката.

Туфегджич бе изведен чудесно, само че стражът на швейцарците излезе прозорливо и мазета в корнер. Три минути по-късно Иван Турицов блесна със страхотна интервенция, избивайки центриране отдясно от крайници на връхлитащия Бъргер. 

В 18-ата минута единствено фантастичната интервенция на Густаво Бусато и то на два пъти избави ЦСКА от попадение. Неразбирателство в " алената " защита разреши първо на Зекири да насочи шут по земя, който бе избит от бразилския пазач. Топката попадна в Зеки Амдуни, който от непосредствена непосредственост от въздуха стреля, само че Бусато с лявата ръка отрази и добавката. 

Отново Бусато бе ослепителен под рамката в 24-ата минута, откакто спря на голлинията акробатичен удар на Лиъм Милър от вратарското поле. Три минути по-късно Турицов с хубаво центриране затрудни отбраната на Базел, само че Михаел Ланг изпревари Туфегджич. След последвалия корнер още веднъж пред Туфегджич се откри добра опция, която обаче приключи с удар около вратата на Хитц.

В ответната офанзива Лиъм Милър опитва да изненада Бусато с удар отдалеко, който попадна право в ръцете на бразилеца. Кекунди преди почивката Лиъм Милър надигра Турицов отдясно и нахлу в наказателното поле, а мощният му шут към далечния ъгъл излеез в навън. В идната офанзива пък Маурисио Гарсес пропиля " златен " късмет, откакто бе изтърван от бранителите на домакините, само че се засуети и топката му бе отнета.

Втората част стартира с удар отдалеко на Уотър Бъргър, който не откри очертанията на вратата на ЦСКА. Играта в тези минути се развиваше сред двете наказателни полета и двамата вратари съвсем нямаха работа. В 57-ата минута домакините желаеха дузпа за игра с ръка на матей, само че съдийта подмина претенциите им. В ответната офанзива Амос Юга опитва удар отдалеко, само че неопределено.

Базел поведе в 66-ата минута, когато Фабиан Фрай беше изтърван от Юга и излезе очи в очи с Бусато. Този път бразилският пазач бе беззащитен - 1:0.

Две благоприятни условия да вкарат втори гол имаха домакините в 78-ата минута. При първата Бусато напусна наказателното поле и пресечи дългото подаване към резервата Мале, а секунди по-късно Ндойе не уцели топката след меко центриране наоколо до вратата на ЦСКА.

Натискът на швейцарците към края на срещата се ускори и в 84-ата минута те означиха втори гол. Ланг комбинира с Мале в наказателното поле и от близко прокара топката сред краката на Бусато.

До края домакините ловко удържаха офанзивите на ЦСКА, който въпреки всичко съумя да издебне своя миг в продължението, откакто Кох и Гарсес добутаха топката до резервата Назон, само че той бе изпреварен от вратаря Хитц.
 

Снимка: Lap.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР