Байерн (Мюнхен) води убедително с 6:0 през второто полувреме като

...
Байерн (Мюнхен) води убедително с 6:0 през второто полувреме като
Коментари Харесай

Невиждан скандал в Бундеслигата: Хофе и Байерн спряха да играят

Байерн (Мюнхен) води безапелационно с 6:0 през второто полувреме като посетител на Хофенхайм в дуел от 24-ия кръг на Бундеслигата. Mачът обаче беше спрян на два пъти, откакто почитателите на Байерн издигнаха плакати с афектиран текст по адрес на президента на домакините Дитмар Хоп. В момента срещата тече, само че футболистите единствено си подават топката в центъра. Серж Гнабри вкара още във 2-ата минута, а в 7-ата Йошуа Кимих удвои. В 15-ата Джошуа Зиркзее повиши на 3:0, а в 33-ата прецизен беше и Филипе Коутиньо. Две минути след почивката Коутиньо вкара още един път, а в 62-ата Леон Горетцка докара нещата до 6:0.
ГЛЕДАЙТЕ ПРЯКО ТУК Нападателят от школата Джошуа Зиркзее излиза като титуляр за " алените ". 18-годишният нидерландец заема мястото на контузения Роберт Левандовски, който ще отсъства към месец. Зиркзее има единствено 10 минути на сметката си в Бундеслигата до момента, само че за това време съумя да вкара два гола. За него през днешния ден това ще е дебют като титуляр в елита.

Както през вчерашния ден треньорът Ханзи Флик даде обещание, от първата минута стартира и Филипе Коутиньо. Вкаралият два пъти на Челси във вторник Серж Гнабри ще щурмува по лятото крило. В защита Жером Боатенг още веднъж е предпочетен пред Люка Ернадес.

Our starting XI to face Hoffenheim #TSGFCB #MiaSanMia pic.twitter.com/s9v3fLphUv
— FC Bayern English (@FCBayernEN) February 29, 2020
Хофенхайм е един от най-неудобните противници на баварците през последните години, като през есента отборът дори завоюва с 2:1 в Мюнхен. Вкаралият тогава и двата гола Саргис Адамян обаче не е в групата през днешния ден. На пейката пък е оставен Андрей Крамарич. Иляс Бебу ще работи в предни позиции.

LINE-UP

Our team for today!#TSGFCB pic.twitter.com/989Vopqigu
— TSG Hoffenheim EN (@achtzehn99_en) February 29, 2020 Само две минути бяха минали, когато Байерн поведе. Томас Мюлер центрира на далечната греда и там Гнабри засече в тялото на вратаря Оливер Бауман, след което топката спря в мрежата. Баварците нанесоха втория си удар доста скоро по-късно. В 7-ата Кимих стреля от позиция фронтално против вратаря и откри долния му ляв ъгъл - 2:0 за първенците. Хофе изпадна в нокаут в 15-ата, когато следващата отлична композиция даде късмет на Зиркзее да осъществя за 3:0.

18-year-old Joshua Zirkzee:

Freiburg:
Wolfsburg:
Paderborn: -
Hoffenheim:

3 goals in 26 #Bundesliga minutes. And counting. pic.twitter.com/doYEJhIkUT
— DW Sports (@dw_sports) February 29, 2020
И въпреки всичко домакините не се бяха отказали и треньорът им Алфред Шройдер направи промяна след половин час игра с концепцията да промени нещо. Влезлият Лукаш Рибейро обаче имаше нещастието да помогне за четвъртия гол в мрежата на домакините. В 33-ата Коутиньо стреля, кълбото отскочи от крайници на бразилеца и стана неспасяемо за вратар. На полувремето Ханзи Флик размени Жером Боатенг с Корентен Толисо, само че изненадващо върна в центъра на отбраната Кимих, който не беше работил на този от времето на Джосеп Гуардиола. Байерн започва стремително и тази част с гол след единствено 120 секунди. Вкара го Коутиньо, с което преднината на мюнхенци набъбна до 5:0.

Треньорът на Байерн даде отмора на Мюлер, а влезлият на мястото му Горетцка се рззписа за 6:0 в 62-ата след асистенция на различен от запасите - Корентен Толисо. Всичко си вървеше обикновено, когато в 66-ата минута агитката от Мюнхен издигна плакати против боса на Хофе Дитмар Хоп. На единия от тях пишеше “Кучи син”. Това принуди рефера да спре срещата за малко. Треньорът Флик и неговият помощник отидоха пред бранша с почитателите на Байерн и ги приканиха да преустановят акцията си. Ултрасите прибраха обидните транспаранти и мачът беше възобновен малко по-късно

#TSGFCB pic.twitter.com/EAe8xpGNyd
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) February 29, 2020
В 77-ата минута обаче проблематичните плакати още веднъж бяха извадени и тогава арбитърът напряко прибра футболистите в съблекалните. Шефове на Байерн, треньори и играчи започнаха да се карат със ентусиастите, които обаче не им обръщаха внимание. На помощ се притече и новият шеф Оливер Кан, само че и той не съумя да стори нищо.

След към 15-минутно прекъсна играта беше възобновена, а ултрасите на Байерн бяха предизвестени, че при нова провокация срещата дефинитивно ще бъде спряна.

Съставите:
ХОФЕНХАЙМ: Бауман, Самасеку, Нордтвайт, Хюбнер,Цубер, Руди, Грилитч, Баумгартнер, Сков, Бруун Ларсен, Бебу,

БАЙЕРН: Нойер, Павар, Боатенг, Алаба, Дейвис, Кимих, Тиаго, Мюлер, Коутиньо, Гнабри, Зиркзее
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 24 кръг, събота 29 февруари  Хофенхайм 0:690 минута  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР