Байерн Мюнхен спечели с 2:0 срещу Барселона мача от група

...
Байерн Мюнхен спечели с 2:0 срещу Барселона мача от група
Коментари Харесай

Левандовски и Барса преклониха глава в Мюнхен

Байерн Мюнхен завоюва с 2:0 против Барселона мача от група „ С “ на Шампионска лига. Баварците нанесоха своя удар при започване на второто полувреме с голове на Люка Ернандес и Лерой Сане.

По този метод Байерн записа девета победа в последните 12 мача против „ блаугранас “. Каталунците играха извънредно високомерно в нападателен проект и пропуснаха доста чисти положения пред вратата на Мануел Нойер изключително през първото полувреме.

Само Роберт Левандовски през първите 45 минути направи три страхотни пропуща пред вратата на своя някогашен съотборник.

Барселона направи доста сериозен пропуск в 9-ата минута, когато Гави подаде към Педри, който финтира Бенжамен Павар и бе на отлична позиция в наказателното поле на Байерн, само че ударът му бе отразен от Мануел Нойер. След това последва центриране в наказателното поле на домакините, само че топката пристигна висока за Роберт Левандовски, който не съумя да я натисне и я прати високо над напречната греда на вратата на Нойер.

Роберт Левандовски направи доста огромен пропуск в 17-ата минута. Гави подаде топката към Левандовски, който остана самичък очи в очи против Мануел Нойер, само че стреля доста неопределено, над напречната греда в навън.

Левандовски направи нов доста огромен пропуск в 20-ата минута. След центриране на Маркос Алонсо в наказателното поле на Байерн, Левандовски стреля с глава от доста добра позиция, само че право в Нойер, който избави. Последва удар на Рафиня, само че над напречната греда на вратата на Нойер.

Бенжамен Павар получи травма и бе заменен в 21-ата минута от Нусаир Мазрауи.

Рафиня насочи рисков удар в 26-ата минута, само че топката мина настрана от левия дирек на вратата на Мануел Нойер.

Байерн провежда добра офанзива в 27-ата минута, когато Мусиала подаде към Мазрауи, който стреля, само че право в Тер Стеген, който избави.

Барселона можеше да провежда доста рискова контраофанзива в 29-ата минута, само че Левандовски не съумя да откри Рафиня, който излизаше самичък против Мануел Нойер, Алфонсо Дейвис се намеси решаващо и пресече подаването към бразилеца.

Байерн сътвори напрежение пред вратата на Марк-Андре тер Стеген в 30-ата минута. Лерой Сане направи добър пробив, след което подаде към Марсел Забицер, който стреля от границата на наказателното поле на Барселона, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на Тер Стеген.

Роберт Левандовски направи нов доста огромен пропуск в 43-ата минута. Той получи прекрасен пас в наказателното поле на Байерн, само че се забави със завършващия удар и той бе блокиран от Мазрауи.

Минута по-късно Усман Дембеле направи сериозен пробив по десния фланг, след което падна в наказателното поле на Байерн след прикосновение със съперников футболист, само че Дани Макели подмина обстановката, а ВАР не се намеси.

Второто полувреме стартира незабавно с състояние пред вратата на Мануел Нойер. Педри подаде към Рафиня, който насочи диагонален удар от дъгата на наказателното поле на Байерн, само че топката мина настрана от левия непряк дирек на вратата на Нойер.

Леон Горецка насочи доста тежък удар от разстояние в 50-ата минута, само че Тер Стеген се намеси и мазета в корнер.

Байерн Мюнхен поведе с 1:0 в 50-ата минута, когато Йосуа Кимих центрира от корнер в наказателното поле на Барселона, където Люка Ернандес бе оставен непокрит и с глава от близко вкара топката във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Байерн Мюнхен удвои своята преднина против Барселона в 54-ата минута. Мусиала подаде към Лерой Сане, който проби през центъра, навлезе самичък против Тер Стеген и пусна топката около него за 2:0.

Мусиала направи сериозен пробив в 61-ата минута, след което стреля от границата на наказателното поле на Барселона, само че настрана от левия непряк дирек на вратата на Тер Стеген.

Барселона направи извънредно огромен пропуск в 63-ата минута, когато Роберт Левандовски направи двойно подаване с Педри, който бе изведен самичък против Мануел Нойер. Педри преодоля и Нойер, само че топката срещна десния непряк дирек на вратата на Байерн.

В първата минута на добавеното време на мача Ансу Фати стреля от разстояние, само че неопределено над напречната греда в навън.

С тази победа Байерн събра актив от 6 точки, до момента в който Барселона остава с 3, колкото има и Интер, а Виктория Пилзен е с 0.

В идващите мачове на 4 октомври Байерн е хазаин на Виктория Пилзен, а Барселона гостува на Интер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР