Байерн (Мюнхен) разби Борусия (Дортмунд) с 4:2 в дербито на

...
Байерн (Мюнхен) разби Борусия (Дортмунд) с 4:2 в дербито на
Коментари Харесай

Впечатляващ дебют за Тухел в Байерн! Баварците разпиляха Дортмунд и оглавиха Бундеслигата

Байерн (Мюнхен) разруши Борусия (Дортмунд) с 4:2 в дербито на кръга в Бундеслигата, известно като Der Klassiker.Това бе и формален дебют за новия треньор на баварците Томас Тухел. 

Байерн реши дуела единствено за десетина минути в дербито за купата и с три попадения на процедура реши мача и то в първата половина на първото полувреме.

Първият гол бе напълно по виновност на вратаря Грегор Кобел. Дайо Упамекано изпрати топката в половината на Дортмунд в 13-ата минута и стражът опита да я спре, само че вместо това единствено я отклони към вратата си за 1:0.

Само пет минути по-късно Матайс де Лихт смъкна центриране от ъглов удар на далечна греда за непокрития Томас Мюлер, който вкара втория гол. Нападателят се разписа още веднъж след още пет минути игра с нов удар отблизо разстояние.
 Снимка 612676
Източник:

Мюлер взе присъединяване и в четвъртия гол за Байерн. В 51-та минута Лерой Сане подаде към дъгата и той прескочи топката, която попадна на пътя на откъсналия се в наказателното поле Кингсли Коман. Той бе прецизен за 4:0.

Дортмунд върна две попадения до края на мача. Емре Джан бе прецизен от дузпа в 72-та минута след нарушаване на Серж Гнабри, а Дониел Мален оформи крайния резултат в добавеното време.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР