Байерн Мюнхен победи Унион Берлин с 3:0 в дербито на

...
Байерн Мюнхен победи Унион Берлин с 3:0 в дербито на
Коментари Харесай

Байерн разби Унион и си върна лидерството в Бундеслигата

Байерн Мюнхен победи Унион Берлин с 3:0 в дербито на 22-ия кръг на Бундеслигата. Точни за триумфа на баварците бяха Ерик-Максим Чупо-Мотинг (31), Кингсли Коман (40) и Джамал Мусиала (45+1). 

С триумфа баварците си върнаха първата позиция, като имат 46 точки. С толкоз е и вторият Борусия Дортмунд. Унион Берлин остава трети с три точки по-малко. 

Maчът стартира при тежки атмосферни условия и мощен снеговалеж в Мюнхен. В 5-ата минута пристигна първото чисто състояние за домакините. Алфонсо Дейвис пусна отлична топка към Ерик Максим Чупо-Мотинг, който подаде в наказателното поле към Леон Горетцка, само че ударът му бе блокиран. Десет минути по-късно камерунският нападател още веднъж насочи удар, само че прави във Фредерик Рьонов. 

След половин час игра Томас Мюлер засече центриране на Кингсли Коман, само че Рьонов съумя да избие. Отново Кингсли Коман центрира добре и Ерик Максим Чупо-Мотинг надскочи отбраната на Унион, като означи с глава за 1:0. 

В 40-ата минута Мюлер пусна извеждащ пас за Коман. Французинът надбяга отбраната, преодоля Рьонов и вкара за 2:0. Всякаква конспирация завърши в края на полувремето. Томас Мюлер съумя да доближи топка на аутлинията и подаде паралелно на вратата, където Джамал Мусиала засече отблизо разстояние с десния край и означи трети гол за баварците.

В началото на втората част Алфонсо Дейвис не съумя да се разпише самичък против вратаря. В 58-ата минута Унион пропусна най-хубавата си опция за гол. Шут на Шералдо Бекер мина на сантриметри от вратата. 

В 65-ата минута Садио Мане се завърна в игра след лекуване на травма, като размени Чупо-Мотинг. В 71-ата минута сенегалецът откри Мюлер на отлична позиция, само че нападателят не съумя да се разпише. Малко след това Мане и Алфонсо Дейвис комбинираха отлично, само че канадският национал бе отхвърлен с нова феноменална изява на Фредерик Рьонов. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР