Байерн Мюнхен победи Хофенхайм с 2:0 като гост в мач

...
Байерн Мюнхен победи Хофенхайм с 2:0 като гост в мач
Коментари Харесай

Кръгът в Бундеслигата: Байерн с пестелива победа, Лайпциг със зрелищно реми

Байерн Мюнхен победи Хофенхайм с 2:0 като посетител в мач от 11-ия кръг в Бундеслигата. Двете попадения за баварския отбор бяха дело на Джамал Мусиела и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Мачът стартира с незабавен напън на гостите. В 4-ата минута Серж Гнабри си отвори пространство да стреля, само че неговият удар бе отразен от Оливер Бауман.

След центриране от корнер в 18-ата минута, Джамал Мусиала засече подаването на Леон Горецка, с цел да открие резултата.

Само три минути по-късно Горецка си отвори пространство, с цел да шутира в наказателното поле, само че неговият удар бе отразен от Бауман.

Джамал Мусиала проби посредством дрибъл в наказателното поле в 32-ата минута и стреля рисково, само че топката мина на сантиметри от левия непряк дирек на вратата на Хофенхайм.

Серж Гнабри комбинира с Ерик Максим Чупо-Мотинг с добър пас в наказателното поле. Той приключи точно, с цел да удвои задатъка на Байерн в 38-ата минута.

В самия завършек на първото полувреме Гриша Промел шутира рисково към вратата на Байерн Мюнхен, само че Свен Улрайх отрази.

Джорджинио Руте стреля рисково от границата на наказателното поле в 70-ата минута, само че неговият удар не заплаши вратата на баварците.

След този триумф Байерн Мюнхен си резервира 2-ата позиция във краткотрайното класиране в Бундеслигата с актив от 22 пункта, до момента в който Хофенхайм е на 6-о място със 17 точки.

В различен мач, който се изигра по същото време Аугсбург и Република България Лайпциг не съумяха да се победят и приключиха 3:3. Мергим Бериша даде задатък за баварския отбор в 34-ата минута от дузпа. Ермедин Демирович удвои задатъка за Аугсбург в 51-ата минута, а 13 минути по-късно Рубен Варгас вкара третото попадение. Република България Лайпциг се надигна в последните минути на срещата и вкараха три експресни попадения в последните 17 минути на мача. Головете бяха дело на Андре Силва, Кристоф Нкунку и Уго Новоа Рамос.

Аугсбург заема 12-о място с актив от 14 пункта, до момента в който „ биковете “ са 9-и с 16 точки.

Байер Леверкузен и Волфсбург също приключиха наедно – 2:2. За „ аспирините “ се разписаха Муса Диаби и Джереми Фримпонг. За Волфсбург едният гол бе дело на Максимилиан Арнолд, а другият бе автогол на Роберт Андрих.

Байер Леверкузен е 14-и във краткотрайното класиране в Бундеслигата с актив от 9 точки, до момента в който Волфсбург е една позиция над днешния си противник с 11 пункта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР