Байерн Мюнхен не допусна грешна стъпка срещу Хофенхайм и след

...
Байерн Мюнхен не допусна грешна стъпка срещу Хофенхайм и след
Коментари Харесай

Байерн обърна Хофе за седма поредна победа в Бундеслигата

Байерн Мюнхен не позволи неверна стъпка против Хофенхайм и откакто направи цялостен поврат в мач от 20-ия кръг на Бундеслигата, зареди седми следващ триумф в шампионата. До 12-ата минута баварците инкасираха две попадения дело на Марк Ут и Серж Набри, а след 21-ата минута възпитаниците на Юп Хайнкес се окопитиха и постановиха осезаемата си доминация. Така попадения заредиха Роберт Левандовски, Жером Боатенг, Кингсли Коман, Артуро Видал и Сандро Вагнер.

Така Байерн записа 16-а победа от началото на сезона и с 50 точки е на върха в класирането. Хофе е девети с 27.

Срещата стартира добре за Хофенхайм, който единствено след три минути игра си завоюва право да извърши дузпа. Серж Набри нахлу отдясно в наказателното поле, а Йосуа Кимих закъсня малко и понечи да го блокира. Нападателят на Хофе загуби баланс и падна в пеналта, а това се оказа задоволително съображение за рефера да уточни бялата точка. Набри си заложи топката от 11-те метра и насочи изстреля си към десния ъгъл на Свен Улрайх. Ударът не бе задоволително мощен, а вратарят реагира чудесно и мазета. Последва добавка на Марк Ут, при която резултатът към този момент бе открит – 1:0.

В 12-ата минута преднината гостите набъбна на 2:0, откакто Набри стигна до отбира топка и с изстрел от зоната малко пред дъгата на пеналта шутира мощно и се поправи за дузпата.

Баварците, отърсили се от първичния потрес, сложиха начало на обрата си в 21-ата минута. След центриране отляво, Йосуа Кимих спря добре и комбинира с връхлитащия Роберт Левандовски, който понижи за 1:2 с топовен изстрел.

Само още 4 минути бяха нужни на първенците, с цел да изравнят. В 25-ата при центриране отляво на вратата на Хофе, Жером Боатенг бе изтърван от защитата на гостите и с глава отклони за 2:2.

Положение се разкри и пред Дейвид Алаба в 38-ата минута, само че топката мина около левия дирек. Шанс имаше и за Артуро Видал в 42-ата минута, който се озова на страхотна стрелкова позиция, само че не съумя да насочи удара си тъкмо.

След почивката домакините продължиха стремглавия си поврат, който стана цялостен в 63-ата минута. Баварците извършиха корнер отдясно по офанзивата си. Топката бе ориентирана към далечната греда, където чакаше Кингсли Коман, който овладя и повиши на 3:2.

Веднъж излезли напред в резултата, момчетата на Юп Хайнкес не се поколебаха да нанижат и още един гол. Това се случи в 66-ата минута, когато Ариен Робен центрира при нов ъглов удар пристигнал отдясно по офанзивата. Топката още веднъж бе ориентирана към далечния дирек, а Артуро Видал заби неспасяемо в мрежата за 4:2.

Крайния резултат - 5:2 - оформи Сандро Вагнер, който наказа някогашния си отбор в 90-ата минута.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР