Байерн (Мюнхен) изненадващо отпадна на ¼-финалите на турнира за Купата

...
Байерн (Мюнхен) изненадващо отпадна на ¼-финалите на турнира за Купата
Коментари Харесай

И Байерн като ЦСКА – отпадна за Купата

Байерн (Мюнхен) изненадващо отпадна на ¼-финалите на шампионата за Купата на Германия.

Фрайбург завоюва изненадващо с 2:1 и изхвърли именития си противник от конкуренцията. Лукас Хьолер вкара решаващия гол от дузпа в петата минута на добавеното време.

Байерн, който в събота надделя с 4:2 огромния си противник за купата Борусия (Дортмунд) и се изкачи преди всичко в Бундеслигата, поведе в резултата в 19-ата минута. Дайо Упамекано завоюва висока топка след центриране от ъглов удар за 1:0.

Фрайбург изравни осем минути по-късно след топовен удар от към 20 метра на Николас Хьофлер, а Хьолер се разписа в края за крайното 2:1 от углавен удар. Той бе отсъден за игра с ръка на Джамал Мусиала.

Вратарят Марк Флекен бе с съществена заслуга за успеха. Той отрази рискови удари на Ерик-Максим Чупо-Мотинг, Томас Мюлер и Лерой Сане. Така баварците изгубиха възможностите си за требъл, само че към момента се борят за купата и трофея в Шампионската лига. Техен противник на четвъртфиналите ще бъде Манчестър Сити.

„ Получихме два гола от два удара и не помня Фрайбург да са основали друго състояние. На нас пък ни липсваше последният пас. Вината си е наша и сме разочаровани “, сподели треньорът на баварците Томас Тухел.

Същата орис имаше и ЦСКА, колкото и несвоевременно да е сравнението. „ Червените “ също отпаднаха  на ¼-финал за Купата на България. И то със същия резултат. Черно Море се трансформира в екзекутор. „ Моряците “ завоюваха с 2:1 на стадион.

Атанас Илиев откри резултата след тъкмо изпълнена дузпа в 51-ата минута, а в 65-ата Тибо Вион си означи автогол. С нов автогол на Владко Дробаров в 93-ата минута домакините върнаха едно попадение.

ЦСКА нацели на два пъти гредите при резултат 0:2 след удари на резервата Назон.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР