Байдън каза, че ядрените заплахи на Путин означават най-сериозната перспектива

...
Байдън каза, че ядрените заплахи на Путин означават най-сериозната перспектива
Коментари Харесай

Гардиън: Ако Русия използва ядрено оръжие, САЩ и съюзниците ще реагират

Байдън сподели, че нуклеарните закани на Путин значат най-сериозната " вероятност за Армагедон " от 60 години насам, написа в заглавие в. " Вашингтон пост ". Изданието показва, че американският президент е предизвестил, че Путин " не се майтапи " за използването на оръжия за всеобщо заличаване в границите на войната в Украйна.

Вестникът отбелязва, че Байдън е направил тези мнения в тирада на събитие за набиране на средства за акцията на Демократическата партия за Сената в Ню Йорк. Американският президент сподели, че познава Путин " сносно " и добави, че съгласно него съветският водач " не се майтапи, когато приказва за евентуално потребление на тактически нуклеарни оръжия, биологически или химически оръжия, тъй като армията му, в случай че може да се каже по този начин, не се показва по най-хубавия метод ".

Американското издание привежда думите на Байдън: " Не сме били изправени пред вероятността за Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна рецесия. Не мисля, че съществува сходно нещо като дарба за елементарно (използване) на тактически нуклеарни оръжия, което да не приключи с Армагедон ".

" Опитваме се да разберем каква ще е идната стъпка на Путин? Как ще се измъкне този път? Какво ще предприеме, откакто освен изгуби авторитет, само че и доста въздействие? ", цитира думите на Байдън американското издание.

Вестникът отбелязва, че Байдън е направил това изказване единствено седмица откакто Путин анексира области в Южна и Източна Украйна.

Изданието напомня, че в тирада по време на церемонията за формалното анексиране на украински територии Путин е предизвестил, че Съединени американски щати са " основали казус ", когато са употребявали нуклеарно оръжие против Япония през 1945 година

Байдън предизвестява, че светът ще бъде изправен пред Армагедон, в случай че Путин употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна, извежда в заглавие в. " Гардиън ". Британското издание отбелязва, че американският президент е отправил най-ясното си предизвестие за опасността от нуклеарна война до момента.

Вестникът напомня, че Путин и високопоставени представители на съветските управляващи неведнъж са заплашвали да употребяват нуклеарния боеприпас на Русия, с цел да накарат Съединени американски щати и техните съдружници да спрат помощта си за Украйна. Според английското издание съществуват опасения, че съветският президент може да употребява тактически нуклеарни оръжия, с цел да се опита да спре украинската контраатака и да принуди Киев да договаря и да отстъпи територии.

" Гардиън " отбелязва, че в случай че Русия употребява нуклеарно оръжие, това ще сложи Съединени американски щати и съдружниците им пред алтернативата по какъв начин да реагират, като множеството специалисти предвиждат, че в случай че Вашингтон отговори с военна мощ, то ще бъде с стандартни средства, с цел да се избегне бързата ескалация към пълномащабна нуклеарна война.

Изданието цитира източници от американското разузнаване, съгласно които Путин вижда в едно вероятно проваляне в Украйна екзистенциална опасност за ръководството си, възприемана от него и като екзистенциална опасност за Русия - нещо, което съгласно вижданията му оправдава евентуално потребление на нуклеарни оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР