Батальонно тактическо учение с бойни стрелби на 61-ва Стрямска механизирана

...
Батальонно тактическо учение с бойни стрелби на 61-ва Стрямска механизирана
Коментари Харесай

61-ва Стрямска механизирана бригада провежда батальонно тактическо учение с бойни стрелби „Мирен страж – 2019 г.”

Батальонно тактическо обучение с бойни стрелби на 61-ва Стрямска механизирана бригада „ Мирен пазач – 2019 г.” се организира от 8 до 10 октомври на образователен полигон „ Корен”. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Темата на учението е „ Механизиран батальон в настъпление”. Целта е повишение на качествата на батальона за водене на настъпателни бойни дейности, синхронизиране и консолидиране на напъните с формированията за непосредствена артилерийска поддръжка, както и с формированията за логистична поддръжка.

В учението вземат участие към 800 души персонален състав с над 150 единици техника. В него са включени главно военнослужещи от състава на 3-ти механизиран батальон с пълководец подполковник Пейчо Генов и спомагателен обучаем състав от самоходен артилерийски дивизион, батальон за отбрана на силите, батальон ISTAR, както и от батальон за логистично обезпечаване.

„ Мирен пазач – 2019 г.” беше предшествано от поддържащи и свързани с учението ротни тактически учения, батарейно тактическо обучение със самоходна артилерийска батарея, тактико-специални учения с инженерна рота за бойна поддръжка и инженерна рота за хоризонтални структури, тактико-специално обучение с ремонтна рота и сложно занимание с разследващо формирование.

Планирано е в тактическото обучение с бойни стрелби да вземат участие и формирования от Военновъздушните сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР